Zóny pre každého študenta

Odvolanie – Rozhodnutie dekana o výsledku prijímacieho konania na štúdium

Vážený pán dekan,

dovoľujem si Vás požiadať o preskúmanie "Rozhodnutie dekana o výsledku prijímacieho konania na štúdium č. 123 zo dňa 11.5.2011“.

Týmto rozhodnutím ste ma neprijali na štúdium bakalárskeho študijného programu Sociológia na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

O štúdium na Vašej fakulte mám veľký záujem a trúfam si tvrdiť, že k nemu mám i predpoklady. Podľa bodového hodnotenia prijímacích skúšok som skončila medzi prvými neprijatými uchádzačmi. Mala som o tri body, z celkových 100 možných, menej, ako posledný prijatý.

Prijímacie skúšky na FF UK sú dvojkolové, pričom v druhom ústnom kole do značnej miery rozhoduje subjektívny názor členov komisie. Rozdiely medzi uchádzačmi v ústnom kole tak dosahovali až desiatky bodov z 50 možných. Sama som získala 28 bodov, pretože som si vylosovala tému Francúzska sociológia, ktorá mi zo všetkých predstaviteľných vyhovovala asi najmenej.

Opakujem, že mne k prijatiu v celkovom súčte chýbali tri body, ktoré som mohla stratiť napríklad práve subjektívnym hodnotením skúšobnou komisiou.

Mojimi ďalšími predpokladmi ku štúdiu na Vašej fakulte sú dobré študijné výsledky zo strednej školy (maturita s vyznamenaním), bohatý zoznam prečítanej odbornej literatúry a tiež Certifikát za nultý ročník Spoločenských vied od centra vzdelávania JAR, ktorý som doložila už pri prijímacom konaní a prikladám ho rovnako k tomuto preskúmaniu rozhodnutia.

Ďakujem za pochopenie a preskúmanie Vášho rozhodnutia.

S pozdravom

vlastnoručný podpis

Anna Pekná

Bratislava 14.5.2011

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/15657-odvolanie-rozhodnutie-dekana-o-vysledku-prijimacieho-konania-na-studium/