List pre frajerku

List pre frajerku

Ahoj drahá,

nevieš si predstaviť koľkokrát ma premohne myšlienka na teba. Je pomerne vtipné, že z toľkých ľudí som už počúval pri káve, s toľkými sa vozil nočným mestom v aute, s toľkými som sedel pri fľaške vína a zabával sa celú noc, no nikto, nikto vo mne nedokázal zachovať tak hlbokú stopu ako ty.

Niekedy sa pýtam ako je možné, že sa stále v myšlienkach vrátim k tebe. Cítim sa, ako by som jazdil v aute, kde si ručnú brdu zatiahla tak silno, že ju nedokážem dať dole a pridať plyn na ceste za inou. Neviem prečo, ale predstava nás dvoch mi stále príde v myšlienkach tak reálna, tak zjavná, že nedokážem uveriť, že nikdy nebude realitou. Drahá, nebola si to práve ty tá, ktorá verila a stále mi pripomínala, že všetko, čo si dokážem predstaviť, dokážem aj uskutočniť?

Som blázon, ale mám pocit, že pri tebe neviem už ani jasne formulovať vety. Čím život ide ďalej, čím viac ľudí stretávam, čím viac príbehov počúvam, tým viac uvedomujem, že nepotrebujem nikoho alebo potrebujem teba. Chýba mi tvoja vôňa a to, ako si mi vždy pripomenula, či som si všimol tvoj parfém. Chýba mi to, ako si si dokázala hodinu vyberať nápoj v bare. Chýba mi to, ako si ma dokázala neskutočne nasrať blbou poznámkou a zároveň ma presvedčiť, že to nie je tvoja chyba. Chýba mi to, keď sme sa v spoločnosti pozreli na seba a bolo nám všetko jasné.

Vieš čo, dnes mi už nie je nič jasné. Môžem ti veriť viac ako komukoľvek inému, keď ti nemôžem dať všetko? Môžem sa s niekým deliť o všetko, ak sa nemôžem podeliť s tebou? Ach…

Bojím sa, že raz si budem môcť vedľa teba ľahnúť, keď už nebudem môcť. Desím sa toho dňa. Asi budem musieť túto myšlienku opustiť, nech sme šťastní. Aj keď si sem tam spomeniem, čakať nemôžem. Ale vieš čomu verím? Že ak Boh chce, aby sme sa znova stretli tak, ako sa stretnúť podvedome chceme a bránime sa obaja, lebo čo ak to všetko spálime, tak sa stretneme. Môžeme utekať od seba bez toho, aby sme vedeli, že si bežíme do náručia. Lebo to on vie.

P.S. Spomeň si aké to bolo a aké by to mohlo byť.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/16108-list-pre-frajerku/