Môj svet (Umelecký opis školy)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 25.03.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 348 slov
Počet zobrazení: 18 870
Tlačení: 981
Uložení: 797

Môj svet (Umelecký opis školy)

Môj svet – moja škola. Škola je miesto, s ktorým sa delím o väčšinu môho drahocenného času. Do školy chodím rada. Do mojej – áno. 

Moja škola je v mojom svete zázrakov. Na tomto kúzelnom mieste je všetko nepochopiteľné. Nonsens. Škola sa nachádza na úpätí Nugátovej hory. Špic tohto presladeného kopca, kde sa ťaží nugát, je akýmsi vstupom do zázračnej ríše. Ríše snov.

Výstup na vrchol nie je pre nikoho malinou, ale sladkou, šťavnatou jahôdkou. Pri vstupe cez ohromnú zlatistú bránu, vybíjanú drobulinkými briliantami, každému človeku narastú prenádherné, dychvyrážajúce krídla. Lámu slnečné lúče a vytvárajú tak dúhový efekt. Až vám srdce poskočí.

Každý v kraji nosí šaty vyrobené z jemného saténu a hodvábu vo farbách od výmyslu sveta. Škola je celá z čokolády a aj keby na ňu pražilo ostré slnko, tak sa neroztečie. Všetko v nej je vyrobené z tmavej alebo svetlej čokolády. Koberce, steny, tabule, tiež stoličky a lavice.

Celá budova má tridsaťtri poschodí a pripomína vertikálne bludisko. Neoddeliteľnou súčasťou školy je neodolateľný riaditeľ a jediný profesor menom Johnny Klobučník. Je známy tým, že je vždy a všade, čo je veľmi čudné, ale iste interesantné. Vždy sa mu zmení šialený make-up podľa jeho nálady. A vyrába bláznivé, no zároveň skvostné cilindre sťa kobúky Krištofa Kolumba.

Vyučovanie prebieha v pokoji bez zbytočných stresov. Učíme sa iba predmety, ktoré majú umelecké zameranie. Spev, hry na nástroj, divadlo, literatúra a jej tvora, kreslenie a iné. Svoje zastúpenie má vo vyučovaní aj šport. Pri vstupe do triedy nás vítajú múzy, ktoré nám dodávajú nielen energiu, ale aj rôzne nápady a určujú, akým talentom sa budeme pýšiť.

O našej škole by som mohla písať hodiny a hodiny. Možno by mi na to nestačil ani celý život. Nikdy neviem kde začať a kde skončiť. Aj keď je v našej škole veľmi príjemne, často sa v nej cítime chaoticky, a možno preto musíme dodržiavať isté nariadenia. Školský poriadok, akoby bol povedal niekto z vás. My, tisícdeväťstoštyridsaťdva študentov školy v krajine nikdy nezapadajúceho Slnka, sme hrdí či už na náš pôvod, tiež na našu krajinu a najmä na školu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu