Slávnostný príhovor ku Dňu učiteľov

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.04.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 301 slov
Počet zobrazení: 10 535
Tlačení: 449
Uložení: 365

Slávnostný príhovor ku Dňu učiteľov 

Motto: Jeden deň s dobrým učiteľom je viac ako tisíc dní usilovného samoštúdia., J.A. Komenský

Vážený pán starosta, váž. kolegyne, kolegovia, pracovníci školy, milí naši hostia!

Tradične sa schádzame pri príležitosti výročia narodenia J.A.Komenského , učiteľa národov, aby sme ako jeho pokračovatelia oslávili náš deň – Deň učiteľov.

Viesť človeka od útlej mladosti k poznávaniu krásy a pravdy je vznešeným poslaním tých, ktorých v živote zdobí meno UČITEĽ.

Každý z nás mal svoju prvú pani učiteľku, ktorú miloval pre jej láskavosť, múdrosť, ochotu pomáhať v prvých krokoch veľkého sveta, ktorým sa pre malého nesmelého prváčika stala škola. Možno na niektorých učiteľov po rokoch zabudneme, ale prvá pani učiteľka, na tú sa jednoducho nezabúda.

Preto som nesmierne rada, že naše prvé pani učiteľky, dnes už na zaslúženom odpočinku, chodia medzi nás. Spolu s nami tvoria rodinu pedagógov našej školy a rada sa skloním spolu s aktívnymi učiteľmi pred ich prácou , pred desaťročiami, ktoré venovali rodičom našich dnešných detí.

Hovorí sa – a minulosť to mnohokrát potvrdila – že učiteľ je svedomím národa. Ja doplním, aká je rodina a škola, taká je mladá generácia, od ktorej raz bude budúcnosť národa závisieť.

Vzdelanie je najmúdrejšou investíciou, hodnotou, ktorá sa nestráca vekom, ani infláciou.

Na prvej priečke stojí učiteľ milujúci deti i svoju prácu, hrdý na svoje poslanie a výsledky svojich žiakov, tolerantný k nedostatkom a slabostiam rodičov i žiakov, dôsledný v nárokoch na svoje výkony i výkony zverených žiakov, rešpektujúci individualitu žiakov i kolegov, tvorivý v hľadaní metód a foriem práce.

Deti sú klenot, ktorý si zaslúži prvotriedneho majstra a umelca, ktorý svojou trpezlivou mravčou prácou vybrúsi z nich klenoty zdobiace ľudský rod, človečenstvo.

Ďakujem vám všetkým, ktorí odkaz Komenského napĺňate do ušľachtilého cieľa, ktorým je harmonicky rozvinutý, vzdelaný absolvent našej školy.

Poprajme si k dnešnému nášmu sviatku zdravie, správnu motiváciu, ľudskú , kolegiálnu klímu v našej škole. Nech sa nám podarí naplniť krédo:

Dobrá škola je tá, kde milujú deti a vážia si ich rodičov.

riaditeľka školy

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu