Príhovor birmovka

Príhovor birmovka

Drahý náš otec arcibiskup,

Vítame Vás v našej farnosti – my, rodičia našich birmovancov.

Pred 18-timi, či 19-timi rokmi, sme prinášali tieto naše deti v náručí do chrámu na krst, aby do ich života bolo zasiate semeno viery. Ako roky pribúdali, snažili sme sa, aby toto semienko vzklíčilo a rástlo. Polievali sme ho svojimi modlitbami, chránili ho našimi obetami, podporovali jeho vzrast osobným príkladom. A dočkali sme sa – semienka vyrástli do klasov.

Dnes s hrdosťou hľadíme na krásu našich klasov, ako sa nádherne vlnia vo vánku života. Sú takí nádherní, plní sily, hlavy majú zdvihnuté k výškam a sú pripravení dozrievať.

Hľadíme na nich však aj s obavami, či ich nezničí ľadovec ľahostajnosti, či im neublíži záplava materiálnych radostí, či ich neudusí kúkoľ hriechu.

Stojíme nad našimi deťmi ako farmár nad dozrievajúcim lánom, ktorý vie, že už nemá všetko vo svojich rukách…

Vieme však, že v našich obavách nie sme sami. Duch Svätý je silou, ktorá im môže a chce pomáhať dozrievať, aby sme sa spoločne s nimi dočkali úrody, aby sme sa dočkali naplnenia nádejí, ktoré do nich vkladáme.

Otec arcibiskup, prosíme Vás, aby ste našim deťom vyslúžili sviatosť birmovania, aby ste svojou modlitbou a vkladaním rúk vyprosili pre ich životy dary múdrosti a rozumu, rady a sily, poznania a nábožnosti i dar bázne pred Pánom.

Otec arcibiskup, vitajte medzi nami.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17332-prihovor-birmovka/