Môj vzor – moja mama

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 02.06.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 250 slov
Počet zobrazení: 37 487
Tlačení: 1 166
Uložení: 1 309

Môj vzor – moja mama

V živote každého z nás sa objaví niekto, kto nám náš život obohacuje a spríjemňuje peknými chvíľami. Ale občas doň vnáša aj smútok. Uvažovala som, či existuje niekto, koho by som mohla nazvať svojim vzorom. Vzorom môže byť pre mňa každý, pretože v každom človeku je niečo, v čom vyniká. Pre mladých ľudí je ich vzorom často krát slávna osobnosť. Chcú sa jej čo najviac podobať. Kopírujú ich štýl obliekania, účesy a veľa iných vecí.

Pre mňa je asi najväčším vzorom moja mama. Je to človek, ktorý ma priviedol na tento svet, a vďaka ktorému som tu. Nikdy ma nezradila, vždy sa mi snažila pomôcť, pochopiť ma a vedela, čo je pre mňa to najlepšie. Vždy, keď mi po tvári tečú slzy, príde ku mne a spýta sa, čo má trápi, aké mám problémy a vypočuje ma. Moja mama je dobrý človek. Je komunikatívna a priateľská.

Obohacuje ma citom a láskou. S nadhľadom zvláda všetky problémy a nič si neberie príliš k srdcu. Je sebavedomá a vždy ide za svojim cieľom. Občas je však aj prísna a veľa vecí mi zakazuje. No zvyčajne sa ju snažím plne rešpektovať. Vie sa však aj poriadne nahnevať. Vtedy sa jej všetci stránime.

Moja mama je človekom, ktorého celý svoj život obdivujem a vážim. Porodila tri deti, ktorým dala kus zo svojho srdca. Pre mňa je najviac dôležitá a nevymenila by som ju za nič iné na svete. Mama je len jedna a som rada, že moja mama je moja.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu