Pád ľudstva

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 05.06.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 261 slov
Počet zobrazení: 1 183
Tlačení: 146
Uložení: 139

PÁD ĽUDSTVA

Písal sa rok 4444. V 50. storočí boli myšlienky ľudí úplne iné ako v 20.storočí. Jediným zmyslom života pre ľudí bolo uľahčenie života. Všetko bolo mechanizo- vané a na nejaký pohon.

Veľa ľudí trpelo obezitou, až pokým tento globálny problém nezačali riešiť. Trvalo to presne dva mesiace a dva dni, pokiaľ vynašli kyselinu chlorohydropesimuckú, ktorá bola schopná spáliť všetok prebytočný tuk v tele.

Šírila sa rýchlosťou 300 000 cm/s, takže jej účinok bol okamžitý. Bezškodná kyselina sa po 24-hodinovom pô- sobení v tele vylúčila. Problém obezity bol naveky vyrie- šený.

Potrebovali však vyriešiť ďalší globálny problém, a to nebezpečné znečisťovanie Zeme. Týmto problémom sa ľudstvo zaoberalo už niekoľko storočí, no riešenie sa stále nenašlo. Veľmi to trápilo jedného génia, pre ktorého bol veľkým vzorom Albert Einstein. Jeho heslo znelo:

„Prvým znakom demencie je pocit geniality.“ Táto veta vyšla z úst Dartana va Vesejenyi, ktorý bol známy pod menom Malý Einstein. Jedine on sa začal seriózne zaují- mať o znečisťovanie Zeme. Zistil, že ak sa urýchlene ne- prestanú používať stroje na pohon, začne sa z vesmíru šíriť na Zem vysoko jedovatý a smrteľný plyn O3P10HE5, ktorý vyvraždí celé ľudstvo. Vesejenyiho teórie však nikto nebral vážne. Až jedného dňa v Nemecku, v dedine Bohm- feld nečakane umreli všetci obyvatelia. Vesejenyi hneď poznal príčinu nešťastia. Bolo však už neskoro a plyn sa pomaly začal šíriť z miesta na miesto. Vesejenyi vedel, že je len otázkou času, kedy vyhynie celé ľudstvo. Spáchal samovraždu, pretože neuniesol pocit bezmocnosti.

Postupne sa krajiny premieňali na kopy ľudských kostí.

Ľudstvo pykalo za svoju pohodlnosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu