Dá sa vrátiť čas?

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 05.06.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 242 slov
Počet zobrazení: 1 709
Tlačení: 165
Uložení: 162

DÁ SA VRÁTIŤ ČAS?

Barbora išla zo školy rovno domov. Keď zavrela dvere detskej izby, opäť ju premohol veľký pocit bezmocnosti. Hodila sa na posteľ a rozplakala sa. Keby tak mohla vrátiť čas. Jej nešťastie začalo pred týždňom.

Vyčítala si, že sa vtedy veľmi pohádala s rodičmi.

Vykrikovali jej, že sa neučí a všetok svoj voľný čas trávi s kamarátmi, ktorí nemajú najlepšiu povesť Barbora to síce pred rodičmi nepriznávala, ale vo vnútri cítila, že mali pravdu. V ich partii sa pilo a fajčilo. Lenže to vtedy netušila, že mamu a otca vidí naposledy. Cestou do Banskej Bystrice havarovali a umreli. Barbore sa zrútil celý svet. Nechcelo sa viacej žiť ani jej. Teraz býva pri starkej, ktorá ju síce ľúbi a vzorne sa o ňu stará, no jej to nestačí.

Zazvonil telefón. Zdvihla hlavu z postele, no nevlá- dala sa od žiaľu ani postaviť. Nie, teraz nechce nikoho počuť! Začala rozmýšľať o tom, že sa otrávi, a tak sa stretne s milovanými rodičmi. Starká má predsa liekov

od výmyslu sveta. Všetko dôkladne premyslela. Keď otvorila lekárničku, uvidela však blýskajúci sa prsteň. Presne taký, aký nosila princezná Arabela. Nastokla si ho na prst a zasnene otočila. Hneď zaspala. Zobudila sa na veľký rámus.

Myslela si, že sa zbláznila. Vo dverách stála mama, ktorá na ňu ostrým hlasom kričala, aby si už konečne upratala veci. Hodila sa jej okolo krku a radostne pišťala:

„Mama, mamička, všetko budem robiť, len buď navždy, navždy so mnou!“

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu