Meteorit

METEORIT

Píše sa rok 2015. Vedci z NASA objavili na oblohe neznámy objekt. Postupne zistili, že je to obrovský meteorit, veľký ako Nemecko. Z výpočtov predpo- kladali, že dopadne na Zem, jeho veľkosť však už bude iná.

V roku 2016 padol na Zem. Padol presne na miesto, kde sa týčil Mont Everest. Jeho výška klesla na polovicu. V meteorite sa nachádzali tunely a jaskyne.

Po čase začali z neho vyliezať čudné mimozemské živočíchy, ktoré mali podobu hmyzu, ale boli stokrát väčšie. Mimozemský hmyz začal napádať pozemské vtáky, lietadlá, začal sa usídľovať na vysokých stav- bách, rúcať budovy a napádať ľudí. Začal sa boj. Ľudia proti votrelcom.

Prezident Číny vyslal na Mont Everest svoje vojská, ale mimozemský hmyz mal výhodu – 50-centimetrový pancier. Neprestrelil ho ani náboj z tanku. Pre hmyz to bolo ako trieska v nohe. No ľudstvo sa nevzdávalo.

Vedci vymysleli náboj, ktorý mal na konci dlhú titánovú hlavicu, v ktorej bola kyselina sírová, ktorá prešla cez ihlu do tela votrelca. Postupne všetok mimozemský hmyz vyhubili. A tak čínsky prezident mohol už len pripiť na víťazstvo ľudstva.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17436-meteorit/