Môj najkrajší prázdninový zážitok

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 17.06.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 271 slov
Počet zobrazení: 7 434
Tlačení: 265
Uložení: 193

Môj najkrajší prázdninový zážitok

Cez prázdniny som bol s otcom, mamou a sestrou na dovolenke v Chorvátsku, kde asi uprostred nášho dvojtýždňového pobytu sme zažili niečo neočakávané.

Približne o pol jednej poobede sme ja a moja sestra z apartmánu spozorovali vo vedľajšej zátoke malý ohníček, ktorý sa v priebehu päť minút premenil na zúrivé, horiace peklo, ktoré išlo smerom k domom. Tak sme to rýchlo oznámili našej domácej, u ktorej sme bývali. Ona ihneď zavolala na záchrannú linku, aby poslali hasičov. Keď dotelefonovala, tak nám povedala, že sme prví, ktorí volali. Ako prvé asi po desiatich minútach prišlo lietadlo, ktoré vyhodnotilo situáciu a odletelo. Po piatich minútach priletel starší vojenský vrtuľník, ktorý mal na lane zavesenú veľkú nádobu na vodu. Pozorne sme ho z pláže pozorovali, ako manévruje nad hladinou mora, aby si naplnil tú obrovskú nádobu. Rýchlo a profesionálne ju naplnil a vzlietol do vzduchu nad požiar. Tak napäto sme ho pozorovali, že keď sa otvorila nádoba na vodu a vypadli z nej stovky, možno aj tisíce litrov vody, tak nás až myklo. A tak vypustil vodu možno viac ako tridsaťkrát, kým to zahasil. A vždy keď vypadla voda, tak nás myklo, ako keby sme to videli po prvý raz.

Ja a moja sestra Dominika sme boli radi, že sme urobili niečo dobré, užitočné a možno sme zachránili aj pár ľudských životov, pretože ten požiar bol veľmi blízko rodinných domov a apartmánov. Približne po hodine bol ten zlý a zúrivý oheň zahasený, už iba spálenú plochu zavlažovali hasiči hasiacimi prístrojmi a vodou z hasičskej cisterny. Ja, moja rodina a všetci, ktorí to videli, sme boli radi, že všetko dobre dopadlo.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu