Zóny pre každého študenta

Lyžovačka – Môj zvláštny deň (Rozprávanie)

Lyžovačka – Môj zvláštny deň (Rozprávanie)

Neviem si predstaviť krajší pocit, ako stáť na vrchole lyžiarskeho svahu. Dýchať vzduch obrovskými dúškami, nadýchnuť sa tej nádhery okolo a potom sa cítiť taký malý a bezmocný.

Potom sa spustiť na lyžiach dolu svahom, pričom studený vzduch šľahá do tváre a mne sa chvíľami zdá, že lietam... Takto som chodil relaxovať a snívať do Tatier skoro každý rok. Naše rodinné dovolenky boli vždy plné zábavy a šibalstiev. Keďže máme v rodine veľa malých detí, mali sme o zábavu postarané. Najprv som im robil celý deň záprah pri sánkovaní a potom som sa ulietal na ľade pri hokeji. Bolo to síce super, ale aj tak mi na našich dovolenkách najviac prirástli k srdcu lyže a svah.

Po tom, čo som minulý rok absolvoval lyžiarsky kurz, aj mama ma pustila na svah bez toho, aby som predtým hodinu počúval, aký si mám dávať pozor. Konečne som sa dočkal. Obul som si lyžiarky, pripol lyže a pomaly som sa pohol. Bol to super pocit stáť opäť na lyžiach. Celý deň som lyžoval, užíval si každú sekundu a ani som si nevšimol, ako ten čas letí. Keď som si už konečne začal myslieť, že som sa narodil s lyžami na nohách, mama mi oznámila, že odchádzame. Tak som použil všetok môj šarm a vystrúhal som na mamku prosebný pohľad. Nakoniec mi dovolila ešte raz sa spustiť. Poslednú jazdu som si chcel užiť, a tak som sa riadne rozbehol.

No zrazu mi do cesty vletel lyžiar a ja som sa prebral až na zemi s hroznou, bolestnou grimasou. Zlyžoval som dole k našim. Chcel som sa tváriť, že to nič nie je, ale starostlivému oku rodičov nič neujde. Večer som už sedel na izbe s rukou v sadre a diagnózou- zlomená kľúčna kosť.

No a vtedy som si asi prvýkrát uvedomil, že je potrebné v najlepšom prestať.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17522-lyzovacka-moj-zvlastny-den-rozpravanie/