Je môj mozog preťažený? (ja - rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Referát
Dátum: 17.06.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 357 slov
Počet zobrazení: 1 622
Tlačení: 163
Uložení: 166

Je môj mozog preťažený? (ja - rozprávanie)

Bol studený jesenný štvrtok. Nebollen taký hocijaký, bol to prvý deň môjho šiesteho ročníka. Z minulého školského roka som si priniesol záväzok. Moja ( vtedy nová ) triedna pani učiteľka ma požiadala, aby som bol viac aktívny v školských súťažiach. Najprv som nepochopil, o čo pani učiteľke išlo. Hneď po nástupe do nového školského roka mi to došlo. Zámerom mojej triednej boli olympiády. Bol som a stále som dobrý žiak, ktorý nezvykne často dostávať zlé známky. Vysvedčenia mávam vynikajúce, no to, že pani učiteľke ešte niečo chýbalo, mi nedalo pokoja. Tak som sa začal zaujímať o všetky možné súťaže. To ešte môj mozog nevedel, o koľko sa zväčší jeho IQ.

Ako prvé som sa začal zaujímať o dejepis. Ten ma nielen fascinoval a bavil, ale mal som aj dobré výsledky. Tak som sa teda zapojil do dejepisnej olympiády. Učenia bolo veľa a čítania ešte viac a k tomu som si pridal ešte ďalšie dva obľúbené predmety - geografiu a matematiku. Geografia bola tiež moja srdcová záležitosť. V nej som potreboval hlavne vedieť narábať s atlasom. A to mi teda šlo!

Z matematiky som sa zapojil do pytagoriády. Ako prvej som sa zúčastnil dejepisnej olympiády. Keďže to bola moja prvá olympiáda, bol som nervózny. Test bol veru ťažký. Nervózne sme čakali na výsledok a na moje prekvapenie som skončil druhý! Po rozchode pani učiteľky zistili, že mi zabudli pripočítať tri body za úlohu na druhej strane papiera. Tie tri body rozhodli. Hurá, som prvý, juchuchú! Škoda, že šiestaci nepostupujú na krajské kolo. aj tak som sa potešil, ale to nebol môj jediný úspech.

Školské kolo pytagoriády som vyriešil a postúpil na okresné kolo. A geografia? Do Námestova sme išli piati, každý z iného ročníka. Na môj údiv tam bolo oveľa menej súťažiacich ako na dejepisnej olympiáde. Test bol ľahučký, no na najľahšie som zabudol. Stačilo mi to však na konečné druhé miesto a keďže som mal zo sto deväťdesiatšesť bodov, postúpil som na krajské kolo.

Chystám sa ešte súťažiť, ale budem vidieť, ako to bude zvládať môj mozog. Dúfam, že pre našu školu ešte párkrát obsadím stupne víťazov. Mozogmôj, ďakujem ti za všetko!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu