Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde láska rodí život. (Úvaha)

Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde láska rodí život. (Úvaha)

Potrebujem rodinu? Túto otázku si možno položili už viacerí ľudia. Niekoľkokrát som si ju položila už aj ja. Dospela som k tomu, že pre mňa a môj život je veľmi potrebná.

Len jediné slovo „rodina“, vo mne vyvoláva pocit istoty, že niekto tu so mnou je, kto ma vždy podrží a pomôže mi. Moja rodina pre mňa znamená všetko a nevymenila by som ju za nič na svete. Všetci členovia rodiny by mali držať spolu. Väčšina ľudí si pod pojmom rodina spomenie na tých najbližších, akými sú rodičia. No ja si pod pojmom rodina spomeniem na svojich rodičov, starých rodičov a súrodencov, proste na všetkých členov mojej rodiny. Viem, že sa hocikedy môžem na svoju rodinu spo- ľahnúť a že mi vždy pomôžu.

Mať rodinu je krásne, ale nie každý ju má. Niektorí svoju rodina stratia. Moja rodina pre mňa znamená isté teplo. Tým teplom myslím, že ma dokážu povzbudiť v mojej najhoršej chvíli. Sú aj deti, kto- ré nemajú rodičov. Je mi ľúto, že v detstve a dospievaní nepoznajú pravú lásku od rodičov. To všetko mi dávajú moji rodičia. Svoj život by som si nevedela predstaviť bez lásky, pohladenia či milého slovka. To všetko mi dávajú moji rodičia. Veľmi si cením svoju rodinu, aj keď, vždy sa vyskytnú nejaké hádky alebo nedorozumenia. Veď na svete nie je taká rodina, ktorá by sa nikdy nepohádala. V každej rodine sa už as- poň raz pohádali rodičia alebo súrodenci, hoci aj kvôli nejakej hlúposti. Nejakí ľudia si myslia, že utvoriť rodinu je to najdôležitejšie. Myslím si, že stvoriť dieťa, ktoré je súčasťou rodiny je to najjednoduchšie. No postarať sa o ňu, zabezpečiť ju po finančnej a sociálnej stránke je oveľa viac dôležitejšie a náročnejšie.

Moju rodinu, a hlavne rodičov mám rada nielen preto, že mi dali život, ale aj preto, že mi dávajú lásku, starajú sa o mňa, vychovávajú ma. Som im vďačná za všetko, čo ma doteraz naučili. Som šťastná, že ich mám. ,,Šťastná rodina, nie je ničím iným, než predčasným nebom.“ George Bernanrd Shaw.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17552-rodina-je-miestom-lasky-a-zivota-miestom-kde-laska-rodi-zivot-uvaha/