Zóny pre každého študenta

Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde láska rodí život. (Úvaha)

Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde láska rodí život. (Úvaha)

Čo je rodina? Ako malá som si myslela, že je to mama, otec a deti. No postupom času som zistila, že rodiny sú rôzne, že nie všetky deti vyrastajú s oboma rodičmi.

Moju rodinu milujem nadovšetko a za nič na svete by som ju nevymenila. Som rada, že ich mám, pretože mi v každej chvíli dokážu poradiť, usmerniť a rozveseliť ma. Prežívame spolu veľa teplých, ale aj studených momentov. No napriek tomu vždy stojíme pri sebe a vieme sa podržať.

Rodina pre mňa znamená isté teplo. Tým teplom myslím to, že ma rozveselia a istým spôsobom mi aj pomôžu. Stačí mi jedno pohladenie od mamy, jedno vrúcne slovko od otca, jedno pošteklenie od bratov a na mojej tvári plnej sĺz a hnevu sa vynorí úprimný úsmev a cítim v sebe akýsi pocit šťastia a bezpečia. Hoci nie- kedy poviem rodičom niečo zlé, aj tak ich mám rada, veď mi predsa dali život, strechu nad hlavou, milujúcu rodinu a vychovávajú ma s láskou. Už len za to som im vďačná a vážim si, čo pre mňa robia. Viem, že to so mnou myslia dobre a chcú pre mňa to najlepšie. Ktorý rodič by to pre svoje dieťa nechcel? Existuje nejaký rodič, ktorý želá svojim deťom iba to najhoršie?

Sú aj deti, ktoré nemajú rodičov. Je mi ich ľúto, pretože práve v detstve a dospievaní ich potrebujú najviac. Každý si pod pojmom rodina vybaví niečo iné. Väčšina ľudí si ako prvé vybaví mamu a otca. No nie- ktorí pri tom myslia na svojich starých rodičov, ktorí na nás majú vždy čas a radu nad zlato. Poniektorí myslia na svojich kamarátov, ktorým dôverujú. Samozrejme, že nám ani ten najlepší kamarát nedokáže nahradiť na- šich rodičov.

Svoju rodinu mám veľmi rada, najmä rodičov, a to nielen preto, že mi dali život, ale aj preto, že mi dávajú dostatočný pocit lásky, tepla, bezpečia. Ďakujem im veľmi za zo, čo ma doteraz naučili a, že sú tu pre mňa. Som šťastná, keď svoju rodinu vidím spolu usmievavú, šťastnú a uvoľnenú. Ako povedal Lev Niko- lajevič Tolstoj: ,,Šťastný je ten, kto našiel šťastie v rodine.“

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17553-rodina-je-miestom-lasky-a-zivota-miestom-kde-laska-rodi-zivot-uvaha/