Svadobný príhovor sestre

Svadobný príhovor sestre 

Milí novomanželia, vážení svadobní hostia,

s veľkým potešením sa ujímam krásnej a radostnej úlohy privítať vás pri tomto slávnostnom svadobnom stole, kde sme sa zišli, aby sme oslávili tento deň. Dovoľte mi na začiatku môjho príhovoru vysloviť jedno prosté a úprimné ľudské želanie: nech dnešný deň patrí skutočne medzi tie najkrajšie vo vašom živote. Za všetkých nás chcem vysloviť naše najsrdečnejšie blahoželanie vám ako aj vašim rodičom a zaželať do budúceho života všetko najlepšie.

Máte sa radi a rozhodli ste sa svoju lásku spečatiť manželstvom. Rozhodli ste sa pre túto prirodzenú cestu, na ktorú sa denne vydávajú mnohí ľudia. Vždy je to cesta dvoch a vždy je iná. Láska má vari toľko podôb, koľko je ľúbiacich sa na svete. V základe vzťahu však vždy musí byť vzájomná dôvera, úprimnosť a úcta. Ak si tieto vlastnosti prinesiete do manželstva, iste sa Váš vzťah bude aj naďalej rozvíjať a prekonávať všetky prekážky, ktoré vám život postaví do cesty. Doteraz ste každý žili vlastným životom, teraz však prišla tá chvíľa, moment, ktorý ste tak túžobne očakávali.

Čaká vás nový život. Bude iný. Vydali ste sa na celoživotnú spoločnú púť, ktorá je celá pred vami. Už nebude pozerať na to, čo potrebujete a chcete ako jednotlivci, ale ako dvojica. V týchto spoločných životných krokoch budete musieť prekonať veľa dobrých a zlých udalostí, ktoré vám každodenný život prinesie. A preto tieto udalosti musíte prekonať s vierou, láskou a s nádejou v lepšiu budúcnosť. Na jedno však za žiadnych okolností nezabúdajte – nech prídu akékoľvek životné skúšky, pomôže vám vaša láska, ktorou sa musíte zahŕňať navzájom a dávať z nej aj vašim deťom.

Pri každodenných radostiach a ťažkostiach nesmiete zabudnúť hlavne na tých, ktorí vám dali život, starali sa o vás, prekonali s vami dni starostí, ale i dni radostí, a to sú vaši rodičia. Preto v mene vás oboch, dovoľte poďakovať im za to, že vás priviedli aj k dnešnému dňu. Verím, že to, čo ste doteraz mali od nich požičané, im teraz s láskou odplatíte. Dnešný deň je sviatočný a dôstojný. Po ňom prídu tisíce všedných dní, v ktorých budete napĺňať svoj manželský sľub. Želám vám, aby si vaša láska zachovala sviežosť z dnešného dňa a aby všetky ďalšie dni prispeli k jej prehĺbeniu a utuženiu.

Manželstvo neznamená len spoločnú cestu životom, manželstvo znamená aj spoločný zápas so životom. Čaká vás krásny spoločný život, tak si ho užívajte plnými dúškami! Vážení novomanželia, prijmite tieto moje slová ešte raz ako úprimné želanie. I ja mám radosť z vášho uzavretého manželstva a dovoľte, aby som na záver pripomenul/a slová básnika: „Láska je nielen byť spolu, láska je ísť spolu.“

Želám Vám všetko najlepšie na Vašej ceste spoločným životom.

A teraz, milí novomanželia, dvíham túto čašu a prajem vám veľa zdravia, šťastia a lásky na spoločnej ceste životom.

Na zdravie!

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17621-svadobny-prihovor-sestre/