Zóny pre každého študenta

Príhovor k 50. narodeninám žene

Príhovor k 50. narodeninám žene

Milá oslávenkyňa, dámy a páni!

Hovorí sa, že dámy od istého veku chcú utajiť svoj vek. Keď sa však pozriem na našu oslávenkyňu a myslím, že my dáte za pravdu, ona nemá dôvod svoj vek tajiť. Áno pri svojich deťoch vyzerá ako ich sestra, pri roku jej narodenia sa isto mnohí čudujú a neveria.

Ale prečo to tak je? Je to žena plná života a energie, ktorú dokáže rozdávať ostatným. Žena, ktorá toho stihla už veľa, čo mi muži len s obdivom hľadíme na vás dámy a vašu schopnosť byť dobré na rôznych miestach, v rôznych rolách: domácnosť, deti, manžel, práca, priatelia a tak ďalej. Táto žena je toho príkladom. A ešte k tomu vyzerá skvele. Má rada život, má v sebe lásku, chuť žiť a pomáhať iným.

A práve preto spravíme výnimku a povieme vek tejto dámy: dnes oslavuje 50-te narodeniny. Áno, je to tak a nie je dôvod to tajiť. Naopak ona môže byť na seba hrdá. Pretože už dokázala veľa, má už nejaké tie skúsenosti životné a ducha má mladého. A práve tá mladistvá myseľ sa jej odzrkadľuje na tvári.

Drahá oslávenkyňa, dovoľ, aby som ti vzdal tieto slová obdivu a za všetkých ti zaželal len to dobré. Tvoje deti, ktoré sú už dosť veľké sú tvojou vizitkou, aká si starostlivá matka. A práve teraz, keď už začínajú byť samostatné, nech ti prinášajú veľa radosti. A ty opäť mysli trochu na seba a užívaj si života.

Prajem ti do ďalších rokov veľa zdravia, šťastie a nech ti tvoj duševný optimizmus vydrží čo najdlhšie.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17632-prihovor-k-50-narodeninam-zene/