Zóny pre každého študenta

Príhovor k 50. narodeninám pre otca

Príhovor k 50. narodeninám pre otca

Drahý náš oslávenec – náš milovaný otecko, vážení prítomní,

všetkých vás srdečne vítam na dnešnej radostnej udalosti. Tou udalosťou je oslava päťdesiatych narodenín muža, ktorého máme všetci radi, chceme mu zaželať len to najlepšie a spoločne s ním to poriadne osláviť.

Všetkých, čo sme sa dnes zišli spája to, že si nášho čerstvého päťdesiatnika veľmi vážime, máme ho radi, jeho prítomnosť nás teší, nabíja energiou a dobrou náladou, ktorú len on vie šíriť takým spôsobom, že aj v ten najmizernejší deň, „nakazí“ ostatných dobrou náladou a smiechom. Jeho slová vyčarujú úsmev aj na tej najzachmúrenejšej tvári.

No ľudia ho vyhľadávajú nielen preto, aby sa zasmiali. Úctyhodné na ňom je, že je to človek, ktorý nepozná problém, nepozná slovo: nedá sa, nepovie: nemôžem. Pretože on si s akoukoľvek neriešiteľnou situáciou poradí a aj veľký problém ako čarovným prútikom zmení na jednoduchú vec. A to všetko za pomoci humoru a dobrej nálady.

Človek, o ktorom hovorím, dnešný oslávenec, je môj drahý otecko. A preto ja a môj brácho využijeme túto príležitosť na to, aby mu vzdali slová vďaky. Však kedy inokedy mu to povedať ak nie teraz, na jeho oslave významného jubilea. Chceme povedať, že sme jemu a maminke neskutočne vďační za to, že sme, za pekné detstvo, za všetko, čo pre nás spravili a za to, že svojím šťastným manželstvom vytvárali rodinnú pohodu a boli nám veľkým príkladom.

Tak teda tatko náš, v mene všetkých ti prajem k tvojmu piatemu krížiku len to dobré. Všetci ti zo srdca želáme pevné zdravie, však to je to najdôležitejšie. Ďalej ti prajeme veľa šťastia, lásky, rodinnej pohody, aby ste boli s mamkou tak šťastní ako doteraz. A taktiež, aby tvoj humor bol i naďalej tvojím verným spoločníkom a aby ťa tvoja sila, energia a pozitívne myslenie neopúšťali.

Všetko najlepšie ocinko!

A nech oslava je tak veselá, ako veselý je samotný oslávenec!

Príjemnú zábavu prajem všetkým!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17635-prihovor-k-50-narodeninam-pre-otca/