Príhovor k 50. narodeninám pre otca od detí

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.07.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 361 slov
Počet zobrazení: 47 383
Tlačení: 1 194
Uložení: 1 329

Príhovor k 50. narodeninám pre otca od detí

Drahý náš oslávenec – náš milovaný otecko, vážení prítomní,

Dnešný deň oslavuje významné okrúhle narodeniny – piaty krížik na krku náš milovaný otecko, manžel a už aj starý otec.

Otec je človek, ktorý preukazuje svoje dobré srdce, svojím úsmevom dáva lásku, radosť aj pochopenie. Človek pre ktorého je rodina na prvom mieste, žil a žije stále pre nás.

Ja ako dcéra mám tu česť pred tebou stáť otecko a povedať ti niekoľko viet, ktoré vznikli v mojom srdci. Aj keď skutočné city je ťažké až nemožné prejaviť slovami, tak aspoň sa o to tak trochu pokúsim. Tvoja oslava je príležitosťou pre nás, tvojich najbližších ti poďakovať za všetko, čo pre nás robíš, za všetko, čo pre nás znamenáš.

Hovorí sa, že päťdesiatka je obdobím v živote, kedy sa človek už pozerá za seba, jeho život je už naplnený rôznymi zážitkami, spomienkami, skúsenosťami a životným poznaním. Máš rodinu, máš nás: mamku, ktorá je s tebou šťastná, mňa a sestru, tvoje dve dcéry, ktoré si s láskou vychoval a aj vnučku, ktorej si dobrým starým otcom. Tvoj celý život si venoval rodine, snažil si sa, aby sme sa my všetci cítili dobre v kruhu rodinnom. Spolu s mamičkou ste vychovali dve deti – nás. Naše detstvo bolo plné pekných dní. Naše detské vrtochy si vedel skvele zvládnuť a vždy si si vedel poradiť.

Nie tak dávno si sa už stal starým otcom, máš krásnu vnučku, ktorej sa vieš tešiť a tak isto, ako si vedel byť nám tým najlepším oteckom, tak aj jej si tým najlepším starkým.

Ako hlava rodiny si si vždy pokladal za povinnosť uživiť a postarať sa o rodinu. Práce si sa nikdy nebál, tvoje ruky šikovné sa vedia chopiť roboty. Pretože usilovnosť a pracovitosť sú tvoje silné stránky.

Na záver ešte raz spomeniem našu vďaku: otec ďakujeme ti za všetko, za to, čo pre nás robíš, jednoducho len za to, že si. Všetci Ti teda gratulujeme k tvojim päťdesiatym narodeninám a želáme Ti len to najlepšie. Nech ťa zdravie neopúšťa, nech Ti život prinesie ešte mnoho radostí, nech je pred tebou ešte veľa rokov plných šťastia a pohody.

Všetko dobré, otec!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.038 s.
Zavrieť reklamu