Príhovor k 50. narodeninám pre mamu od detí

Príhovor k 50. narodeninám pre mamu od detí

Vážení prítomní, drahá naša oslávenkyňa – moja mamička!

Nám všetkým, ktorí tu teraz s tebou sme, nám na tebe veľmi záleží. A ako vidíš, nie je nás málo. Máme tú možnosť osláviť s tebou významné jubileum: päťdesiate narodeniny.

Každý z nás ťa pozná ináč, každého spája s tebou niečo iné. No aj tak by sme sa všetci zhodli na tom, že si výnimoční človek. Výnimočný svojou dobrotou, starostlivosťou, láskou, ktorú rozdávaš nám všetkým. Rada si medzi ľuďmi, si veľmi spoločenská. Si veselá žena, ktorá má mnoho priateľov.

Dovolím si na teba prezradiť, že tajíš svoj vek Hovoríš, že máš len 40. Samozrejme nikto by sa s tebou nehádal Vyzeráš mlado. Je to preto, že si mladá duchom. Máš v sebe vitalitu a chuť žiť. Jednoducho povedané, vieš si užívať a tak to má byť. Pretože len človek spokojný vo svojom vnútri vie rozdávať šťastie a pomáhať ľuďom okolo seba. A v tvojom prípade je to veľká pravda.

A kto iný by vedel viac povedať o tvojej schopnosti rozdávať lásku, než ja – tvoja jediná dcéra. Dnes už viem, že si to nemala so mnou jednoduché.

Dnes už mám vlastný život. Vietor ma zavial trochu ďaleko. Tak to už dnes tak chodí. Ľúto mi je, že si preto smutná, ale ver tomu, že sme spojené myšlienkami a puto medzi matkou a dcérou je tak silné, že žiadna geografická vzdialenosť ho neprekoná.

Tak teda milá maminka, v mene všetkých tu prítomných ti prajem k tvojim okrúhlym narodeninám len to najlepšie. Želám ti, aby si si užívala života, aby si sa tešila z maličkostí, tak ako to ty vieš. Aby ti slúžilo zdravie, však to je to najdôležitejšie. A taktiež mnoho lásky, rodinnej pohody a radostí.   

 

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17637-prihovor-k-50-narodeninam-pre-mamu-od-deti/