Zóny pre každého študenta

Príhovor k 50. narodeninám pre krstného otca

Príhovor k 50. narodeninám pre krstného otca

Drahý náš oslávenec, milá rodinka a priatelia,

všetkých vás srdečne vítam na dnešnej radostnej udalosti. Tou udalosťou je oslava päťdesiatych narodenín muža, ktorého máme všetci radi, chceme mu zaželať len to najlepšie a spoločne s ním to poriadne osláviť.

Všetkých, čo sme sa dnes zišli spája to, že si nášho čerstvého päťdesiatnika veľmi vážime, máme ho radi, jeho prítomnosť nás teší, nabíja energiou a dobrou náladou. Dovoľ mi teda, milý krstný otec, v mene všetkých ti pri tejto príležitosti povedať pár láskyplných slov. Ako som už spomenula, si človek s veľkým srdcom a to ti teraz chceme povedať.

Narodil si sa v Trebišove, kde si prežil aj krásne roky detstva a mladosti. Vyštudoval si inžiniera v Košiciach. Stretol si tu ženu svojho života, tvoju milovanú manželku. Dnes ste už spolu krásnych 29 rokov. V práci sa ti darilo, dosiahol si vysokú pozíciu. Si aktívny a pracovitý človek. Staráš sa o svoju mamku i svokru, zveľaďuješ váš rodinný domček, ktorému dodávaš nový vzhľad. Domček je miestom, kde sa všetci často a radi stretávame.

Po 10 rokoch spolužitia ste boli požehnaní tým najkrajším darom – malým človiečikom, vytúženým bábätkom, vaším jediným synčekom. Dnes už nie je malý, vyrástol vám, už prešiel prahom dospelosti. No pre vás to samozrejme je a stále bude vaše dieťa. Vychovali ste ho a teraz ho už len budete sprevádzať a sledovať jeho kroky v živote dospelých.

Ty a tvoja manželka – moji krstní rodičia by ste mohli byť príkladom ideálneho manželského páru. Stáli ste pri sebe v dobrom aj zlom, jeden druhého rešpektujete a vážite si, je medzi vami silná dôvera. A čo vás neupúšťa, je veľký zmysel pre humor, vtipnosť a sviežosť. To vám pomáha prekonávať aj ťažšie životné prekážky. Dvaja päťdesiatnici, čo niekedy sa správajú ako 20 roční.

Ale práve to je na vás milé. No a musíš však priznať aj znamenitú trpezlivosť tvojej ženy, ktorú pri tebe niekedy potrebuje. V každom prípade, ja by som vás nominovala na pár roka (a možno aj života). Aspoň pre mňa ste tým príkladom boli a aj ste, pretože som si našla tiež tak dobrého manžela, ako si ty.

Čo je však na tebe najviac obdivuhodné, je tvoja ochota pomôcť: vieš poradiť, vieš podať pomocnú ruku tomu, kto ju potrebuje a to je naozaj veľa. Preto máš mnoho dobrých priateľov a ľudí, ktorým na tebe záleží.

Tak teda oslávenec náš, v mene všetkých ti prajem k tvojmu piatemu krížiku len to dobré. Všetci ti zo srdca želáme pevné zdravie, však to je to najdôležitejšie. Ďalej ti prajeme veľa šťastia, lásky, rodinnej pohody, aby ste boli s manželkou tak šťastní ako doteraz, aby bol váš syn aj naďalej vašou veľkou radosťou. A taktiež, aby tvoj humor bol stále tvojím verným spoločníkom a aby ťa tvoja sila, energia a pozitívne myslenie neopúšťali.

Všetko najlepšie krstný otec!

A nech je oslava veselá!

Príjemnú zábavu prajem všetkým!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17639-prihovor-k-50-narodeninam-pre-krstneho-otca/