Zóny pre každého študenta

Príhovor k 50. narodeninám brat k bratovi

Príhovor k 50. narodeninám brat k bratovi

Drahý náš oslávenec, vážení prítomní,

Dnešný deň oslavuje významné okrúhle narodeniny – piaty krížik na krku môj brat Peter, milovaný a milujúci otec, manžel, krstný otec a kamarát. Všetkých vás srdečne vítam na tejto radostnej udalosti. 

Hovorí sa, že päťdesiatka je obdobím v živote, kedy sa človek už pozerá za seba, jeho život je už naplnený rôznymi zážitkami, spomienkami, skúsenosťami a životným poznaním. Človek sa začína pozerať na svoj život ako na príbeh, ktorý sám vytvoril. A ty bráško si stvoril riadky v knihe života, na ktoré môžeš byť hrdý.

Narodil si sa v roku 1966 a o päť rokov som prišiel na svet ja. Mali sme veľmi pekné detstvo, za čo sme obidvaja rodičom veľmi vďační. Otec nás viedol k úcte a láske k prírode. Od samého malička nás brával na ryby, máme z toho obdobia krásne zážitky. A vzťah k rybárčeniu nám ostal doteraz. Myslím, že môžem povedať, medzi nami bratmi sa vytvoril pevný vzťah, spája nás priateľstvo, silné puto, vzájomne si pomáhame. A to je predovšetkým otcova zásluha.

Ty si potom študoval v Bratislave. Našiel si si žienku, s Milkou ste už manželia nejaký ten rôčik, vychovali ste dve deti, dnes sú to už dospeláci. Snažil si sa im podať ďalej to, čo si ty dostal od rodičov, lásku, mužský vzor… uviedol si ich do života, ako najlepšie si vedel.

Dosiahol si nemalý úspech v práci. Vo voľnom čase, ktorého máš už teraz viac ako deti vyrástli, sa venuješ už spomínanému rýbárčeniu, to vie o tebe každý, v zime lyžovanie a najnovšie modelárčenie. Tak posúď sám, máš naozaj pestrý a zmysluplný život. Je to samozrejme o tebe, ty si ho taký vytváraš. Máš už čo to prežité, už nie si neskúsený mladík. No zároveň ťa ešte mnoho pekných životných okamihov a príjemných prekvapení čaká. A my ti prajeme, aby ich bolo čo najviac.

Drahý Peter, môj milý brácho v mene všetkých ti prajem k tvojmu piatemu krížiku len to dobré. Všetci ti zo srdca želáme pevné zdravie, však to je to najdôležitejšie. Ďalej ti prajeme veľa šťastia, lásky, rodinnej pohody, aby ste boli s manželkou a deťmi tak šťastní ako doteraz. Aby si sa tešil z tvojich koníčkov tak, ako to ty vieš. A taktiež, aby ťa tvoja sila, energia a pozitívne myslenie neopúšťali.

Všetko najlepšie!

A nech oslava je tak veselá, ako sa na päťdesiatku patrí!

Príjemnú zábavu prajem všetkým!

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17640-prihovor-k-50-narodeninam-brat-k-bratovi/