Príhovor k 50. narodeninám kolegyni

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: margita (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.07.2019
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 327 slov
Počet zobrazení: 16 904
Tlačení: 728
Uložení: 706

Príhovor k 50. narodeninám kolegyni

Milí moji kolegovia,

máme tú česť byť takto všetci spolu mimo pracovných povinností a verím, že ste tomu tak radi ako ja. Tou príležitosťou, ktorá nás dnes spojila je oslava významného jubilea našej drahej, skvelej a nenahraditeľnej kolegynky našej ….

Všetci sa zhodneme na tom, že je to úžasná žienka, spolupracovník aj šéfka, akú by si želal každý. Vždy ochotná pomôcť, poradiť. Nejeden z nás pozná tú situáciu: hlava v smútku: „čo s tým idem robiť, ako si len poradiť“ a už aj naše kroky vedú do jej kancelárie. Ona to vyrieši, to je naša spása Ona je hlavička, v zákonoch sa vyzná. Nielenže robí uzávierku, štatistiku, audit, ale aj… Taká je ona multifunkčná V práci vždy precízna a dôsledná.

A v súkromí. Kto ju bližšie pozná, vie, že je to človek, ktorý vždy vie zachrániť trápne situácie svojou duchaprítomnosťou a zmyslom pre humor. Veru nenudíme sa pri nej. Je to žienka samý vtip a zábava, má rada ľudí, je milá, priateľská.

A ešte o nej prezradím, že je to vášnivá športovkyňa, bývalá basketbalistka, však jej výška o tom svedčí.

Tak taká je naša …, naša čerstvá päťdesiatnička. Ospravedlňujem sa za priznanie veku, čo sa vraj u dám nemá, ale keď ja myslím, že ona nemá prečo vek tajiť. Jednak vyzerá skvele, jednak je mladá duchom, a to je dôležitejšie ako nejaké číslo.

Milá …., dovoľ mi teda, aby som v mene všetkých tu prítomných ti k tvojmu okrúhlemu jubileu popriala všetko najlepšie. Želáme ti veľa zdravia, však to je to najdôležitejšie. Želáme ti mnoho šťastia, lásky, pohody, úspechy, ale aj pevné nervy v práci, trpezlivosť s nami ostatnými, nie až tak šikovnými Prajeme ti, aby si si užívala života tak ako doteraz, aby si bola veselá tak ako to ty vieš. Buď taká, aká si. Máme ťa veľmi radi!

Všetko dobré ti prajeme!

Pripíjam na oslávenkyňu, verím, že to dnes roztočíme, tak ako sa na oslavu patrí.

Príjemné posedenie prajem všetkým! 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu