Zóny pre každého študenta

Kniha, ktorá ma rozosmiala (Rozprávanie)

Kniha, ktorá ma rozosmiala (Rozprávanie)

Raz v septembri som sa tak nudil, že mi napadlo poprosiť maminu, aby mi doniesla z knižnice nejakú knihu. Keď som prišiel zo školy, čakala ma na stolíku. Volala sa Spodky Grázlika Gaba od spisovateľky Francesci Simon. Začal som ju čítať. Neuveríte, aj keď som ešte len druhák, prečítal som ju za hodinu a pol. Mamina tomu nechcela ani veriť, keď som jej ju priniesol naspäť do kuchyne prečítanú.

Kniha sa mi tak zapáčila, že som bol ako posadnutý a stále som chcel kupovať a čítať ďalšie diely. Našťastie som zistil, že ich máme aj v našej školskej knižnici. Bol som tam skoro každý deň. Postupne som si ich požičal všetky až na posledné dva diely. Tie som dostal ako darček na Vianoce. Keď som dočítal aj tie posledné dva diely, nemal som čo čítať, preto nám napadlo, že by sme mohli napísať spisovateľke Francesce Simon, aby napísala ďalšie diely kvôli mne. Ale, našťastie, som odvtedy objavil ďalšie zaujímavé a vtipné knihy a žiaden list som písať nemusel.

Ale vrátim sa ku Gabovi. Hneď v prvej knihe o ňom som ho spoznal. Je to naozaj grázlik. Rád robí svojmu mladšiemu bratovi Vilkovi zle, najradšej by ho predal, ale tak už to medzi súrodencami často býva. Ale aj tak som si ho obľúbil, lebo robí aj vtipné veci, pri ktorých som sa vždy pobavil. Dokonca som zistil, že mám s ním niečo spoločné – nemáme radi zeleninu. Niekedy som si predstavoval, že som on, celkom sa mi to páčilo, až na tie zlé veci, ktoré on robil.

Už čítam iné knihy, ale na Gaba budem vždy spomínať, lebo to bola prvá kniha, pri ktorej som zistil, že čítanie ma baví. Odporúčam tým, ktorí si myslia, že knižky sú nudné.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/17643-kniha-ktora-ma-rozosmiala-rozpravanie/