Zóny pre každého študenta

Stužková - prejav k stužkovej slávnosti

Stužková - prejav k stužkovej slávnosti

Vážená pani riaditeľka, vážený pedagogický zbor, drahí rodičia a všetci naši vzácni hostia.

V tento  novembrový večer sa tu po takmer ôsmich rokoch našej spolupráce všetci stretávame na jednom mieste. Každému z nás prebehne pred očami tých uplynulých niekoľko rokov. Boli to roky krásne, čarovné a pritom v našom živote tak veľmi dôležité.

Roky to neboli len jednoduché. Museli sme sa pravidelne učiť a prijímať veľa nových informacií do našich študentských hláv. No naši skvelí profesori nám to maximálne uľahčovali vďaka ich dobrému prístupu k vyučovaniu a motiváciou zvládnuť učivo.

Na Gamči sme prežili toho veľa: spoznali sme nové miesta, nových profesorov, nových kamarátov, jedinečné Gamčácke olympijské hry a v neposlednom rade sme lepšie spoznali aj sami seba. Zistili sme v čom sme dobrí a v čom sa budeme chcieť v ďalšom živote venovať.

Už Ovídius konštatoval: „Čas plynie a my nepozorovane starneme.“ A mal pravdu. Život tečie ako voda a aj obdobie strednej školy rýchlo pretieklo. A už o chvíľu prijmeme zelenú stužku ako symbol nádeje v úspešný vstup do sveta dospelých.

Poďakovanie patrí celému vedeniu školy, obzvlášť našej pani triednej, ktorá po celý čas pri nás stála a pomáhala nám. Ďakujeme Vám, že ste nám umožnili študovať takých úžasných osem rokov na gymnáziu na Grösslingovej ulici, ktoré bez pochyby patrí medzi tie najlepšie školy na Slovensku! Veľká vďaka patrí aj našim milým, statočným a dobrosrdečným rodičom, ktorí pri našom boku stáli po celý čas nášho štúdia.

Gamča bola, je a aj bude v našich srdciach a zostane navždy v krásnych spomienkach.

Ďakujem za pozornosť.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/1791-stuzkova-prejav-k-stuzkovej-slavnosti/