Nastavme zrkadlo súčasnej dobe (Úvaha)

Nastavme zrkadlo súčasnej dobe (Úvaha) 

Slovné spojenie – súčasná doba - evokuje v každom z nás iné myšlienky. Tak ako čokoľvek iné, aj ona so sebou prináša klady a zápory.

Keď si uvedomíme, že všade vo svete klesá životná úroveň obyvateľstva a Slovensko nie je výnimkou, mali by sme sa zamyslieť- čo je toho príčinou?

Nezamestnanosť. Ľudia strácajú to, čo bolo kedysi samozrejmosťou – právo na prácu.

Je nespravodlivé, že niekto si musí svoje peniaze tvrdo odpracovať a niekto nerobí absolútne nič, a topí sa v nich. Politici. Oháňajú sa tým, ako pomáhajú občanom, ale je to pravý opak. Mnohí hľadia hlavne na seba. Ale to sa netýka len ich ...

Človek nikdy nebude mať dosť a nebude spokojný s tým, čo má, lebo chce stále viac. Len málokto sa dokáže uskromniť. Čo je dosť smutné!

Ďalšou zlou ľudskou vlastnosťou je závisť. Ľudia si dnes závidia už aj nos medzi očami. So závisťou prichádza aj nenávisť, ohováranie a faloš, ide to všetko, ako sa povie, ruka v ruke. Totiž ľudia nemyslia na to, že všetko zlé, čo spáchali, sa im môže vrátiť. „Božie mlyny melú pomaly, ale iste.“

Nie je novinkou, že dnešná doba je veľmi uponáhľaná. Ľudia sa zameriavajú len na prácu, aby boli finančne zabezpečení. Nemajú čas na to, aby sa častejšie stretávali s rodinou a priateľmi. Keď už, tak komunikujú cez mobily a internet a to nenahradí osobný kontakt.

Na druhej strane moderné technológie zabezpečujú rýchlejší kontakt a aj takýto nepriamy kontakt je lepší ako žiadny. Nuž doba napreduje a technika tiež, uľahčuje nám mnoho vecí. To je fajn.

Dnešná doba tiež umožňuje neobmedzené cestovanie do zahraničia bez akýchkoľvek problémov.

Výhodné je tak isto štúdium v zahraničí. Človek sa môže realizovať, uplatniť sa v tom, v čom je dobrý. To sú skutočné prínosy dneška.

Bolo by toho veľa, čo by sa dalo dnešnej dobe vytknúť, ale aj za čo ju pochváliť. Nech si každý na ňu utvorí vlastný názor.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/18644-nastavme-zrkadlo-sucasnej-dobe-uvaha/