Zóny pre každého študenta

Prvý mesiac v novej škole

Prvý mesiac v novej škole

Deň pred druhým septembrom som sa trochu bála, ako bude v novej škole. Mamina ma upokojovala, aby som sa netrápila, že si tam nájdem nových kamarátov. A tak som sa upokojila, nachystala som si veci a išla spať. Nastal teň deň. Zobudila som sa a tak veľmi som sa tešila, že by som tam išla aj v pyžame. Dominikina mamina nám zazvonila, či by sme nezobrali aj Dominiku. Mamina súhlasila.

Vošli sme do gymnázia. Mamina nám poukazovala prízemie a deti z tretej G sa na nás začali pozerať a vykrikovať: „Aha, nové piatačky!“ My sme sa iba usmiali a povedali si, aké sme slávne. Vtom som uvidela Sašku s jej mamou, a tak sme išli k nim. A potom to prišlo. Po prvý raz som uvidela našu triednu pani učiteľku. Vysvitlo dokonca, že sa trochu pozná s mojou maminou.

Spoločne sme si vypočuli príhovor pani riaditeľky a pána primátora a pobrali sa do tried. Pani učiteľka nás privítala, poukazovala nám školu a mohli sme ísť domov. Na druhý deň nám pani učiteľka rozdala rozvrh a povedala nám, kto nás čo učí. Najviac sa mi páčila biológia a sloh. A ešte niečo. Najradšej mám pani profesorku Brngalovú. Na tretí deň, teda v pondelok, sme sa na geografii zoznámili s novým pánom profesorom Budiským. Zdal sa mi celkom vtipný a keď niečo vysvetľoval, posúval mi na lavici jednotlivé predmety.

Myslím si, že sa mi na tejto škole bude páčiť.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/18662-prvy-mesiac-v-novej-skole/