Všetci sme si rovní

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: lucka123 (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 12.01.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 226 slov
Počet zobrazení: 2 962
Tlačení: 220
Uložení: 217

Všetci sme si rovní 

Ide mladý africký študent žijúci na Slovensku po ceste a zrazu z druhej strany skupinka mladých ľudí začne vykrikovať: „Aha, aká opica...!“ To je len jeden z mnohých prejavov rasizmu. V súčasnej dobe to nie je nič ojedinelé. Diskriminovaní nie sú len černosi, Rómovia, ale aj ľudia, ktorých farba pleti je síce rovnaká, ale líšia sa niečím iným – svojím materinským jazykom. Myslím, že dnes je to problém najmä Maďarov žijúcich na Slovensku.

Ako môže niekto odcudzovať druhého človeka len preto, že má tmavšiu pleť alebo za to, že hovorí iným jazykom? Je to neuveriteľné... Predsa všetci sme si rovní. Síce každý človek je iný, ale nezáleží na farbe pleti, očí, vlasov... Záleží na tom, aký je človek vo vnútri, či je ochotný robiť niečo prospešné pre ostatných, či pomôže tým, čo pomoc potrebujú...

Nezabúdajme na jedno príslovie – nesúď knihu podľa obalu. Presne tak. Nesúďme ľudí podľa pôvodu, rasy, veku, pohlavia... Veď celý svet tvoríme jednu veľkú a krásnu rodinu. Rodinu, v ktorej žijú ľudia všetkých vekových kategórii, oboch pohlaví, všetkých národností, všetkých typov postáv... Ale tvoríme jeden celok a každý jeden z nás je jeho malým dielikom. Nezabúdajme! Všetci sme si rovní, každý má právo dostať šancu, každý by mal mať rovnaké práva, ani jeden z nás nie je menejcenný. Predsa všetci sme „len“ ľudia , ktorí si zaslúžia prežiť život plnohodnotne a nie žiť s pocitom strachu o vlastný život.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#všeci sme si rovny #diskusný príspevok-rasizmus #rômovia - pôvod #nie sme vštci rovnaký #úvaha diskriminácia


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu