Zóny pre každého študenta

Som pripravená na život?

Som pripravená na život?

Život beží veľmi rýchlo a nikdy sa nezastaví. Ako moji rodičia spomínajú, ešte pred časom som bola malé dievčatko, ktoré videlo svet iba z tej lepšej stránky. Život sa mi zdal krásny a veľmi jednoduchý. Nemala som žiadne problémy, tešila som sa z každej maličkosti, na všetko som sa pozerala cez ružové okuliare. Však prečo nie? Vždy som mala a stále mám vedľa seba skvelých ľudí – rodičov, na ktorých sa môžem vo všetkom spoľahnúť a sú mi veľkou oporou.

Čas neuveriteľné letí, roky pribúdajú a ja sa tiež raz vydám svojou vlastnou cestou. A preto je na mieste otázka – som vôbec pripravená na život? Mám dosť síl zvládnuť všetky prekážky, ktoré mi vojdú do cesty? Odpoveď je ťažká a nejasná.

Až teraz si uvedomujem, že život nie je prechádzka ružovou záhradou. Čaká ma ešte množstvo úspechov a prehier, množstvo radosti aj sklamania, množstvo prekvapení, ale aj problémov. No musím sa naučiť vedieť prijať dobré i zlé veci, využiť každý deň a každú šancu, ktorú dostanem a skúsiť zdolať i nezdolateľné.

Myslím, že mám ešte pred sebou množstvo prekážok a musím sa toho naučiť o živote viac, aby som mohla bez váhania povedať, že som pripravená na život.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/18666-som-pripravena-na-zivot/