Zóny pre každého študenta

Máj – lásky čas

Máj – lásky čas

Každý z nás má svoj najobľúbenejší mesiac v roku. To, ktorý z dvanástich mesiacov je ten najúžasnejší záleží na každom človeku osobitne. Všeobecne sa však hovorí, že práve máj je mesiacom lásky. Možno práve aj od tejto frázy som usúdil, že máj je pre nohých ľudí ten najobľúbenejší mesiac. Veď určite nielen v mojom živote je láska tým najdôležitejším čo mám...

Každý človek na svete sa už určite stretol s týmto zázrakom – s láskou. Nedokážem posúdiť, či ja sám som niekedy skutočne miloval, pretože doteraz som ešte šťastie v láske nemal. Samozrejme, že počas svojej doterajšej prechádzky cestou života som spoznal veľmi veľa ľudí, na ktorých nikdy nedám dopustiť. Je to moja rodina, priateľky a priatelia a možno sa sem-tam pritrafila nejaká „kamaláska“.

Celý môj život je však iba úžasnou hrou osudu s láskou. Každý človek hľadá svoj zmysel života. Ja som bol stvorený aby som ľúbil. Vždy, keď niekam idem, vždy, keď niečo robím, je v tom láska. Keď chce ľudská bytosť niečo urobiť skutočne dobre, robí to neodmysliteľne s láskou. Ja sám som to pochopil už dávno a je to úžasný pocit.

Mojou úlohou je teraz však spojiť dokopy s láskou piaty mesiac v roku – máj. Ja osobne netuším, prečo práve máj sa označuje za „lásky čas“. Musím priznať, že na môj emocionálny život nemá tento mesiac žiadny zaujímavý vplyv. Ale ako všade, aj tu môžeme nájsť veci, ktoré nás práve v tomto čase zaujmú. Napríklad práve v máji začína byť teplučké počasie a to mám ja veľmi, veľmi rád. Po večeroch ,až do neskorej noci môžem spolu s kamarátmi podnikať dlhé cesty po rozpálených chodníkoch mesta bez toho, aby som musel byť poriadne naobliekaný. Ale tu výhody, pre mňa dôležité, začínajú, aj končia. Aby som však bol objektívny, priznávam, že skutočne práve v tomto mesiaci vídam chodiť po uliciach veľa zamilovaných párov ruka v ruke a s úsmevom na tvári. Pri takomto pohľade mi ihneď napadne, aký som ja sám osamotený. Prajem im to však a dúfam, že im vzťah vydrží, aj keď sa tridsaťjeden dní tohto mesiaca pominie v nenávratne.

Nateraz stojí predo mnou ešte veľmi veľa nezodpovedaných otázok ohľadne lásky. Taktiež je tu priveľa odpovedí. Čo sa týka spojitosti lásky a mesiaca máj, moja odozva zostáva nepoznaná aj pre mňa samého. Snáď je to pre moju neznalosť, alebo preto, že som na tomto svete ešte prikrátko na to, aby som dokázal pochopiť skutočné čaro tohto obdobia. Ja osobne by som považoval za mesiac lásky november, pretože práve siedmeho novembra som spoznal svoju prvú veľkú lásku. A nech sa táto skončila akokoľvek, nikdy na ňu nezabudnem. Pretrvá navždy v mojom srdci, v mojej mysli. Presne tak, ako pretrvávala láska v ľuďoch už tisícročia a zostáva tu dodnes. A pokiaľ budú ľudia žiť na Zemi a budú schopní milovať, nebude tu naveky iba láska, ale aj ľudstvo, ktoré s ňou dokáže prekonať všetky prekážky vesmíru.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/18672-maj-lasky-cas/