Zóny pre každého študenta

Naša škola – Tá naša školička...

Naša škola – Tá naša školička...

Posledné tóny študentskej hymny, posledné príhovory, posledné blahoželania...

A som preč zo strednej školy! Na jednej strane prichádza pocit úľavy, že som zvládla skúšku dospelosti, ktorej som sa tak obávala a na druhej strane sa mi to zdá až neuveriteľné, ako rýchlo prešlo obdobie stredoškolského štúdia. Skončila sa doba, kedy ma chránili rodičia, tréner, učitelia... Celé štyri roky mi prebiehajú pred očami ako film – škola, tréningy, preteky, domov – to je to, čo som mala vždy najradšej.

Šport a tréner Snopko boli pre mňa motívy, ktoré ma priviedli na Súkromné gymnázium v Podbrezovej, kde boli vytvorené všetky podmienky na dosahovanie dobrých výsledkov. Škola skutočne poskytla veľmi dobré tréningové možnosti a ja a moje kamarátky sme mohli naplno zabrať. Myslím, že sme naozaj zabrali a výsledky sa aj dostavili. Dnes, keď myslím na trofeje, ktoré som získala,,

viem si spomenúť na všetku tú drinu v telocvični i bolesť, ktorú som cítila na atletickej dráhe, ale aj na sladkú odmenu v podobe víťazstiev či účasti na významných pretekoch. Iba vďaka vytvoreným podmienkam a trpezlivosti trénera mi bolo umožnené súťažiť s majsterkou sveta Blankou Vlašičovou, absolvovať tréning s majsterkou sveta Kaisou Bergquistovou, či podať si ruku so Sergejom Bubkom, Stefanom Holmom či Ivanom Uchovom, alebo sa kamarátiť s Jesse Williamsom. Toto sú pre mňa nezabudnuteľné momenty, na ktoré budem spomínať celý život a verím, že sa mi ešte nejaké podobné udalosti v mojom športovom živote naskytnú.

Avšak okrem športu tu bolo samozrejme aj štúdium a skvelí učitelia, ktorí sa nás snažili pripraviť na maturitu a život po nej. Spomínam na tri roky, kde sa nás snažili pripravovať rovnako ako tréner na preteky. Nie vždy sme im to však uľahčovali, ale nakoniec sme to zvládli.

Spomínam na momenty, kedy zhovievavo pozerali na naše nič nechápajúce tváre a teraz už s úsmevom spomínam na to, ako sa spolu s nami báli, akú budeme mať formu pri maturite. Nuž v mojom prípade to „osobák“ nebol, no „preteky“ som zvládla so cťou. Za to vám, páni učitelia, patrí moja úprimná vďaka. Verím, že nikdy nezabudnem na hodiny slovenčiny, angličtiny a mojej „srdcovky“ biológie.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/19634-nasa-skola-ta-nasa-skolicka/