Sociálne siete – Náš sluha či pán? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 23.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 250 slov
Počet zobrazení: 5 189
Tlačení: 288
Uložení: 256

Sociálne siete – Náš sluha či pán? (Úvaha)

Sú to internetové stránky, kde potom, ako sa zaregistrujete, stanete sa užívateľom. Sú najrozšírenejším spôsobom komunikácie po celom svete. Jedna z výhod sociálnych sietí je, že spája ľudí, ktorí sa dlho nevideli alebo bývajú od seba ďaleko. Účelom môže byť aj cielené zoznámenie s niekým novým. Samozrejme že aj v dnešnej dobe sa nájdu takí, ktorí si účet založia zámerne, aby si našli prácu alebo udržali kontakt s priateľmi. Vďaka sociálnym sieťam môžu rozvíjať svoje komunikačné zručnosti, kreativitu a technické zručnosti.

Ale naša nová generácia to vidí úplne inak. Sociálne siete ako facebook, twitter, instagram atď. berú ako svoj nový denník a pridávajú nie práve najvhodnejšie statusy ako : „Už ma nebaví život, kto sa pôjde dnes so mnou opiť, kúpila som si novú podprsenku, spiekla som koláč, konečne som schudla jedno kilo a podobne...“ S veľkou radosťou sa teda podelia aj o svoje tajomstvá . Skrátka na svoj profil píšu statusy, ktoré pravdupovediac nikoho nezaujímajú alebo tam pridávajú svoje polonahé fotky.

Musím povedať, že ako aktívny používateľ, som si všimla, že rad výhod je menší ako rad nevýhod. Mladí ľudia sú schopní presedieť nad facebookom alebo akoukoľvek inou stránkou kľudne celý deň a miesto toho, aby šli s priateľmi von si s nimi píšu a to aj napriek tomu, že vonku je 30 stupňov.

Niektorým ľuďom sociálne siete život zničia práve kvôli tomu, že nedodržiavali pravidlá bezpečnosti na internete. Je to virtuálny priestor, kde si musíte dávať pozor na všetko, na všetkých a na to, čo o sebe na týchto sociálnych sieťach prezrádzate.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.042 s.
Zavrieť reklamu