Príroda (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 05.04.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 235 slov
Počet zobrazení: 25 893
Tlačení: 843
Uložení: 645

Príroda (Umelecký opis)

Miestom, kde sa cítime najlepšie, je príroda. Očarí nás v každom ročnom období svojou krásou a vôňou.

Z jasného ranného neba nečakane vykuklo slnko spoza hôr a vystrčilo svoju rozospatú tvár, aby prebudilo prírodu zo zimy, kde vládol sneh a s ním mráz a fujavica. Prvosienky, pučiace konáre stromov, príchod vtákov hovoria, že je jar. Aj potôčik čistý ako ľalia ožil.

Všetko začína rásť, v lese hlavne huby a lesné plody.

V lete je príroda úplne zahalená zelenou farbou stromov, kde sa ukrýva nádherný a pokojný život. Zvieratká rozveselila vtáčia melódia, ktorá sa rozlieha po okolí.

My zas ochutnávame plody, ktoré sa nám ponúkajú. Keď je sucho a príroda si pýta vodu, z oblakov sa utvorí mrak a dážď nasýti pôdu, stromy, potok, rastliny a živočíchy.

Vôňa a krása nás priláka nielen v lete, ale aj v jeseni. Vtedy ráno do lúk a dolín často vbeháva hustá biela hmla. Rozlieva sa všade, aby sa dotkla tej krásy. Tu z oblakov vyzrie slnko a svojimi lúčmi roztrhá hmlu.

Jeseň postupne mení celú prírodu. Dni sa začínajú krátiť, prichádzajú chladné noci. Stromy začínajú smútiť. Ich lístie žltne a vietor odnáša tie padajúce slzy jesene do tmavej hlbočiny, ani čo by ním chcel vystlať niekomu veľkú posteľ. Holé konáre stromov čakajú, kedy ich posype ligotavý sneh, a keď nastane zima, všetko je pokryté bielym perím a spí.

Príroda mení svoju krásu. Vždy či už na jar, v lete, v jeseni alebo v zime je pripravená nám ju ponúknuť. Život bez nej by sme si nevedeli predstaviť, lebo nám dáva všetko, čo potrebujeme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu