Domov (Umelecký opis)

Domov (Umelecký opis)

Už veľa krát som sa presvedčil, že príslovie „všade dobre, doma najlepšie“ platí. Pretože domov je miestom, kam sa vždy rád vraciam. Aj keď som na výlete alebo inde mimo domu, vždy sa po čase začnem tešiť na návrat domov. A po návrate mám vždy dobrú náladu.

Dom, v ktorom bývam, mi je blízky. Vždy v ňom budem mať svoje miesto a on bude mať miesto v mojom srdci. Pretože pre každého je jeho domov ako obraz maliara, je taký aj pre mňa. Všetky jeho izby majú svoj význam. V kuchyni stále cítim vôňu obeda, masla, paštéty, salámy, ale najmä vôňu lásky, s ktorou bolo to jedlo pripravované. Detská izba, kráľovstvo snov, oddychu a spánku. V posteli sa cítim ako prasa v žite. Je mäkká ako obláčik.

A na nej leží vankúšik – to najlepší priateľ môj. Spálňa mojich rodičov je miesto, kde sme najčastejšie. Je to totiž bydlisko našich dobrých kamarátov – televízora, počítača a playstation 2. Všetci títo vynikajúci priatelia nás neopustia, až kým nezomrú respektíve nepokazia sa. Obývačka je bydliskom ďalšieho nášho kamaráta mikrosystému, malého chlapíka s veľkým hlasom.

A samozrejme s obrovským speváckym talentom. K domu patria aj dve hoci malé, no určite nie nezanedbateľné miestnosti. Záchod, miesto, bez ktorého by bol život oveľa ťažší, a kúpeľňa, miesto večnej čistoty, bez ktorej by bol svet horší, smutnejší, ale najmä špinavší. Najlepším miestom na poschodí je balkón s výhľadom na celú dedinu. Len niekoľko metrov od neho sa rozprestierajú najvyššie časti korún piatich obrovských stromov.

Náš dom prežil toho viac, ako sa dá opísať. Zažil šťastie, radosť, ale aj smútok a plač. No práve tie šťastné chvíle robia z neho to najkrajšie miesto v mojom doterajšom živote.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/19840-domov-umelecky-opis/