Príhovor k 60 pre babku

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.04.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 296 slov
Počet zobrazení: 8 690
Tlačení: 193
Uložení: 208

Príhovor k 60 pre babku  

Milá babka,

zišli sme sa tu všetci najblížší pri krásnej príležitosti. Dnes ste dovŕšili pekné jubileum 60 rokov. V tejto slávnostnej chvíli sa mi dostalo tej cti, aby som zalistovala v knihe Vášho doterajšieho života a na jej stránkach čítam, že neboli to chvíle vždy veselé a bezstarostné, ale aj ťažké, poznačené trémou a neistotou. Ale aj v takých to chvíľach ste si vedeli poradiť.

Narodili ste sa do ťažkých rokov, poznačených krízou, biedou a nezamestnanosťou. Tieto roky zanechali vo vašich myšlienkach nezmazateľné stopy, ale aj napriek tomu máte srdce zo zlata, pre každého vždy otvorené.

Pred desiatkami rokmi do Vášho srdiečka vstúpil dedko, ten švárny mládenec s krásnymi čiernymi kučeravými vlasmi. Rodinka sa pomaly rozrastala a na svet prišiel môj ocko a po ňom jeho dve sestry. každý deň ste ich vyprevádzali na cestu za poznaním. Učili ste ich samostatnosti. Oni dospeli a stali sa samostatnými, opustili rodné hniezdo a a založili si svoje vlastné rodinky. tak sme sa svet prišli my Vaše vnúčatá, o ktoré sa aj doteraz staráte s nekonečnou láskou.

Milá babka, teraz, keď ste už rozdali, všetko čo ste mohli, nezabúdajte na seba a na svoj život s dedkom. Nadišiel čas aby ste si oddýchli a užili svojho vek. Dovoľte mi milá babka, aby som Vám poďakovala za to, že stojíte pri nás, že nám pomáhate, za Vaše láskyplné úsilie, za pochopenie, za Vaše pohladenie, trpezlivosť a šťastné chvíle zložené z drobných radosti života.

Tak ako tu teraz stojíme, váš manžel, vaše deti a vnúčatá, tak všetci vám chceme povedať, že Vás máme veľmi radi a želáme vám veľa šťastia, hlavne veľa zdravia a nech vás po celý sprevádza láska zmysel pre život, a aby ste sa ešte dlho radovala z maličkosti. Všetko najlepšie k Vaším narodeninám.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu