Príhovor – koniec 9. ročníka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivanus (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 321 slov
Počet zobrazení: 20 269
Tlačení: 848
Uložení: 594

Príhovor – koniec 9. ročníka 

Milá pani riaditeľka, vážený pedagogický zbor, milí spolužiaci.

Čas uteká ako voda. Deväť rokov rýchlo uplynulo, my sme vyrástli a dnes nám prichodí rozlúčiť sa s Vami aj s touto našou školou. Vážime si Vašu prácu, úprimne Vám všetkým ďakujeme za deväťročnú každodennú námahu, ktorú ste vynaložili na to, aby sme dnes postúpili do stredných škôl a odborných učilíšť dobre pripravení, aby sme svojimi postojmi prispeli k dobrému menu tejto školy, aby sme sa vedeli vyrovnať so všetkými prekážkami, ktoré nás v živote čakajú a neobídu.

Spomíname, ako sme pred deviatimi rokmi stáli spolu s rodičmi ustráchaní pred bránami tejto školy. Vy, naši učitelia, ste nás prijali, vzali za ruku a viedli od prvej čiaročky, cez prvé písmenká a číslice. Krok za krokom ste nás zasväcovali do tajov vedy a umenia, učili ste nás rozoznávať dobro od zla a vnímať krásy života.

Vieme, že práca s nami si vyžadovala nesmierne veľa trpezlivosti a námahy. Vieme aj to, že nie vždy sme chápali Vaše úsilie tak, ako bolo treba a spôsobili sme Vám nejednu trpkú chvíľu. Ak môžete, odpustite nám, zabudnite na zlé a spomínajte na nás ako na dobré deti, ktoré Vás mali vždy rady. Veď aj tá najkrajšia ruža má malé tŕne.

Zo slovami lúčenia obraciame sa i na Vás, naši mladší spolužiaci. Spomínajte len na pekné chvíle, ktoré sme spolu prežili a zabudnite, keď sme sa k Vám správali niekedy povýšenecky z pozície starších. Vážte si svojich učiteľov a poslúchajte ich. Verte, chcú Vám len to najlepšie. Aj my si to uvedomujeme, ale veľakrát je už neskoro. Pri tejto rozlúčke sa nám všetkým lesknú v očiach slzy. Sú to slzy dvojaké. Slzy radosti, že sme šťastlivo ukončili školskú púť na tejto škole a prijali nás na školy, ktoré sme si vysnívali, no kalia ich slzy žiaľu, že sa musíme rozlúčiť s Vami aj s touto školou.

Vďaka Vašej práci, námahe a trpezlivosti. Slová vďaky patria i našim rodičom, súrodencom, spolužiakom a všetkým, ktorí nám pomohli úspešne dôjsť k tomuto cieľu.

Sľubujeme Vám, že svojej škole, rodine a rodisku budeme robiť vždy len česť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu