Poďakovanie učiteľovi za prácu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.07.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 259 slov
Počet zobrazení: 6 917
Tlačení: 247
Uložení: 238

Poďakovanie učiteľovi za prácu 

Vážení učitelia!

Práve teraz je čas, aby som sa Vám poďakovala. Povolanie učiteľa nie je ľahké. Vyžaduje si veľa trpezlivosti, ochoty, pochopenia, lásky k deťom. Je to práca, ktorú nemôže hocikto vykonávať. Vyžaduje si veľa úsilia, lebo dáva každému jedincovi spoločnosti nové poznatky, informácie, pretvára ich pevné vedomosti, návyky i praktické zručnosti.

Lekár, športovec, robotník, inžinier „vďačí“ svojmu učiteľovi za prvé písmeno, číslicu, ale i za ďalšie rozvíjanie talentu, za svoje miesto v živote a spoločnosti. Koľko času ubehne, kým sa z hravej bytosti stane dospelý človek. Koľko námahy vynaložíme, čo jeho dušu chceme zušľachťovať ako najvzácnejší kvet. Múdrosť bez vrúcností a lásky je smutná. Učíme svojich žiakov konať dobro. Musíme rátať s tým, že vždy to nevyjde, aj keď sa veľmi snažíme. Práve preto musíme byť nároční, prísni, ale aj milí a láskaví.

Veď sme v škole ako otec, mať. Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým učiteľom, kolegom tejto virtuálnej knižnice. Za každú chvíľku strávenú s deťmi! Prácu učiteľa však mladí vedia oceniť až vtedy, keď dospejú. Vtedy skutočne ohodnotia vzťah, ktorý k nim učitelia mali. Práca učiteľa má radostné, ale aj ťažké chvíle. A práve teraz Vám chcem z úprimného srdca popriať, aby sa tie ťažké chvíle z nášho povolania vytratili a aby tých šťastných bolo čo najviac.

Milí učitelia,

kolegovia prijmite v kytici vďaky dar, z každého kvetu nech pozdrav k Vám letí, nech letí sťa motýľ nad lúkou ihravý, nech zmení na radosť naše pozdravy. Za všetky trápenia, úsilia, obete, za všetko poučné, čo vždy poviete.

Prajem vám príjemnú a kľudnú letnú dovolenku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#podakovanie učiteľom #podakovanie učitelom od rodičov #poďakovanie za prácu pri odchode #podakovanie zamestnancovi


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.139 s.
Zavrieť reklamu