Základný zdravotnícky výcvik by mal byť povinný (Diskusný príspevok)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: sp-prace (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.07.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 319 slov
Počet zobrazení: 11 229
Tlačení: 461
Uložení: 455

Základný zdravotnícky výcvik by mal byť povinný (Diskusný príspevok)

Vážení prítomní, milí poslucháči dnešnej debaty!

V prvom rade chcem poďakovať za slovo, ktoré mi odovzdal pán Majer, ten ako iste viete, nám predstavil svoj vlastný názor na našu tému. Táto téma je podľa mňa dosť dôležitá pre našu existenciu. Môžeme tu hovoriť aj o záchrane života, preto si dovolím nesúhlasiť s príspevkom pána Majera, ktorý nám poprel to, že zdravotnícky výcvik v základnej podobe nemusí byť povinný. Čiastočne môže mať pravdu, ale podľa môjho skromného názoru je podstata v niečom úplne odlišnom.

V dnešnej ulietanej dobe sa nikto nezaoberá otázkami typu: Vedel by som zachrániť život? Nebol by som v šoku? Myslím si, že psychika človeka je veľmi nevyspytateľná. Už ani nehovorím o prípadoch kedy má niekto niekoho zachrániť. Ľudia spanikária a častokrát nevedia, čo robiť v takýchto momentoch.

Chcem pripomenúť, že keby bol zdravotný výcvik povinný, mohli by sme tak zabrániť tomu, že by niekto stratil život z nevedomosti ľudstva. Veď predsa niekedy ide len o minúty! Ak budeme len lamentovať nad „bezmocným,“ tak mu určite nepomôžeme.

Rada by som vám to ukázala a odôvodnila aj na tomto príklade: Predstavte si, že ste v práci. Aj vy, aj váš partner alebo partnerka. Vaše deti stráži stará mama, ktorá má v poslednej dobe zdravotné ťažkosti, ale dokáže s nimi fungovať. No, ale môže sa jej urobiť nevoľno a doma nebude žiadny dospelý. V takomto prípade musia zakročiť deti, ale bez výcviku si nebudú vedieť dať rady. Treba dbať aj na okolnosti, že deti majú iné zmýšľanie a nie každé dieťa vie zakročiť.

Dali by ste ruku do ohňa za vaše schopnosti v tejto oblasti? Dokázali by ste vy sami podať prvú pomoc? Som toho názoru, že určite nie všetci.

Toto sú situácie, ktoré sa nám môžu stať hocikedy a hocikde. Či už v práci, na ulici alebo aj na cestách nás môže niekto potrebovať. Týmto vás žiadam o zamyslenie sa nad touto diskusiou. Pozorne počúvajte aj nasledujúce príspevky a určite na niečo prídeme. S mojej strany všetko vyzývam ďalšieho rečníka.

Ďakujem za pozornosť!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Základný zdravotnícky výcvik by mal byť povinný (Diskusný príspevok)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.036 s.
Zavrieť reklamu