Zážitok z prázdnin

Zážitok z prázdnin

Na začiatok prázdnin som sa veľmi tešila. A to nielen kvôli tomu, že už budem mať pokoj od všetkého učenia, ale hlavne preto, že sa Lucia, moja kamoška, vrátila z Prahy. Každý, kto ju pozná vie, že aj keď nie je navonok blondínka ako kedysi, stále má tie svoje strelené nápady. A tak sa aj stalo.

Jedného dňa, už ani neviem presne kedy, zazvonila pri našom dome s nejakým papierom v ruke. Ledva som sa stihla ako-tak umyť, kým vybehne hore. ,,Čo tu robíš? Je ešte len ráno.“ Lucia nahodila ten svoj zvyčajný úškrn a povedala: ,,Moja, už dávno nie je ráno a ideme piecť muffiny.“ ,,Čo?“

,,Neboj, bude sranda a Paťo nám pomôže.“ No a ja, keďže bolo vonku také ,,skvelé počasie“, tak som súhlasila. Ako som neskôr zistila, ten papier, čo mala Lucia v ruke bol recept na muffiny od jej babičky. Paťo, môj mladší brat, nachystal potrebné ingrediencie na náš nový ,,zázrak“ a mohlo sa začať piecť. ,, V mise premiešame múku, cukor, prášok a soľ. Vajcia rozšľaháme s mliekom a olejom a naraz pridáme do múčnej zmesi. Len krátko premiešame. Plníme do formičiek a pečieme asi 20 - 25 minúť pri teplote 180°C, “ čítala som malým písmom napísaný text.

Lucia to chcela ešte trochu ,,upraviť“, a tak pripravila malinový puding. Chutil výborne. Naplnili sme košíčky a dali piecť. Po pol hodine sme ich vybrali a ozdobili. Vyzerali ako-tak k svetu, no a nám ,,pekárom“ neostávalo nič iné len dúfať, že keď vychladnú budú jedlé. Splnilo sa. Boli jedlé a navyše aj celkom chutné. ,,A je to,“ povedali sme si.

Lucia, Paťo a ja sme strávili doobedie sledovaním ,,funny“ videí na internete. Luciu sme išli ,,odkopnúť“ asi okolo jednej poobede, no tá ešte stihla medzi dverami skonštatovať: ,,Nebolo to zlé, ale nabudúce musím napiecť pizzu.“ S bratom sme sa na tom začali smiať, a tak sa skončilo naše ,,malé pekárske dobrodružstvo.“

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/21330-zazitok-z-prazdnin/