Príhovor na stužkovú

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 06.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 283 slov
Počet zobrazení: 6 089
Tlačení: 143
Uložení: 171

Príhovor na stužkovú 

Milí študenti 4B triedy, vážení rodičia a učitelia

Zelené stužky, ktoré sme práve pred chvíľou odovzdali IV.B triede, sú symbolom radostných študentských čias, sviežej mladosti. Zelená je farba prírody, farba slobody (voľnosti), je tiež farbou nádeje, nádeje na úspešné ukončenie stredoškolského štúdia.

A keby sme chceli teraz zhodnotiť doterajšie štúdium tejto triedy, napadajú nás rôzne svetlé momenty. Títo mladí ľudia sa aktívne a ochotne zapájali do celoškolských podujatí, robili rôzne projekty, súťaže, prehliadky, kurzy aj charitatívne zbierky (Škola namiesto ulice).

Zápolili v súťažiach z informatiky, v cudzích jazykoch, v športe (vďaka aj tejto triede je OA aktuálnym majstrom všetkých stredných škôl Slovenska vo futbale), v stredoškolskej odbornej činnosti, v podnikaní v cestovnom ruchu a iných. Študenti IV. B postupne zdolávali ciele, stanovené naším školským vzdelávacím programom.

Drahí študenti,

Za vytúženými métami v živote vám želám dostatok odvahy a pevnosť charakterov. Prajem vám: zdravé sebavedomie, hojnosť ľudského vzájomného porozumenia, veľa zdravia, šťastia a požehnania.

Vážení rodičia

Ďakujem vám, za to, že spolupráca školy s vami bola a je na vysokej úrovni. Vždy ste stáli pri svojich deťoch a snažili ste sa vytvárať čo najlepšie podmienky pre ich štúdium a šťastný život.

Milí kolegovia učitelia

Vzdelávali ste a vychovávali triedu (tu prítomní aj ďalší učitelia), pracovali ste profesionálne a citlivo, za čo vám naozaj ďakujem.

Vážení prítomní

Spája nás prítomnosť pri vzácnej chvíli stužkovania IV. B, ale aj celkovo, časy prežité s Obchodnou akadémiou. Obchodná akadémia v Prievidzi oslavuje v 2018-tom 70 rokov. Je to škola náročná aj priateľská, verná tradičným hodnotám aj moderná, veľa si pamätá a je súčasne otvorená novým výzvam. Koľko záujmu a dobrej energie jej dáme, toľko aj dostaneme naspäť.

Ďakujem vám za pozvanie, teším sa na kultúrny program a prajem všetkým príjemnú zábavu na tejto jedinečnej stužkovej slávnosti IV. B triedy Obchodnej akadémie.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu