Šťastie sloh

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 16.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 233 slov
Počet zobrazení: 3 942
Tlačení: 159
Uložení: 172

Šťastie

Asi každého z nás napadne otázka "Čo je to šťastie ?" Ako by sa asi dalo šťastie definovať ? Podľa mňa je šťastie akýsi dobrý, vzácny pocit alebo stav mysle, keď máme niečo po čom skutočne túžime.

Väčšina ľudí si so slovom šťastie spája peniaze, no podľa mňa väčšina bohatých ľudí šťastných nie je. Ja si so slovom šťastie radšej predstavím lásku, priateľstvo alebo rodinu. Veci bez ktorých by som nebola takým človekom akým som.

Existuje veľa citátov ktoré hovoria o tom, čo je šťastie v čom spočíva alebo ako ho dosiahnuť. Mňa najviac zaujalo jedno, podľa mňa neobyčajné a úplne pravdivé čínske príslovie ktoré hovorí že:  „Šťastný človek, je ten, ktorý vie, že je šťastný.“ Na prvý pohľad je toto príslovie celkom vtipné ale zároveň mi to ukázalo aj iný pohľad na vec.

Myslíte si, že ľudia si uvedomujú všetky šťastné veci ktoré ich v živote stretnú ? Podľa mňa určite nie. Napríklad také zdravie. Mnoho ľudí to berie ako samozrejmosť že vidia, počujú, môžu chodiť, no tí ktorí takéto šťastie v živote nemali to berú ako vzácnosť, ktorú chcú vo svojom živote dosiahnuť.

Na šťastie nenájdete žiadne synonymum ,ktoré by ho presne vystihlo. Snáď radosť ,či pocit úspechu, ale ani jedno nie je úplne ono. Preto si myslím ,že šťastie je niečo osobitné ,niečo, čo má každý z nás v sebe, len to stačí nájsť. A tak vznikla myšlienka ; Každý je strojcom svojho šťastia.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Šťastie #peniaze a ja sloh


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu