Zóny pre každého študenta

Dospelosť

Dospelosť

V dospelosti by som chcela niečo dosiahnuť. V prvom rade doštudovať. Vo výbere povolania ešte nemám úplne jasno. Od malička sa moje sny o mojom budúcom povolaní menia zo dňa na deň. Momentálne rozmýšľam o fakulte telesnej výchovy a športu na Univerzite Komenského, alebo o fakulte masmediálnych komunikácií na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Keby som sa stala učiteľkou telesnej , alebo trénerkou, bolo by to asi povolanie ktoré by ma najviac bavilo spomedzi všetkých. Ako trénerka by som chcela trénovať basketbal. Keby sa mi však splnila druhá možnosť tak by som chcela písať články do novín, alebo sa stať moderátorkou v niektorom z masmédií. Myslím si však, že do maturity sa moje predstavy o budúcom povolaní aj tak zmenia.

Za moju prácu by som nechcela dostávať veľmi veľa peňazí. Úplne by mi stačilo toľko, koľko by som potrebovala pre uživenie rodiny.

Po doštudovaní, by som si chcela založiť rodinu. Ešte neviem či na Slovensku alebo v zahraničí a už vôbec nemám predstavu o tom, v akom meste by som žila, pretože je na to ešte určite dosť času. Rozhodne by som však chcela mať dobrého manžela a deti. Rozmýšľam o troch, dvoch chlapcov a jedno dievča, ale až tak ďaleko nebudem predbiehať.

Najradšej by som bola keby sme mali rodinný dom so záhradou a aby sme v ňom boli všetci šťastný. Chcela by som byť pre moje deti oporou, vo všetkom im pomáhať, aby som sa stala dobrou a milujúcou matkou. Od môjho manžela očakávam to isté.

Myslím si, že sa mi aj tak asi tento sen nesplní, pretože nepoznám človeka, ktorý by mal v živote všetko dokonalé, ale dúfam, že aspoň časť z neho sa uskutoční.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/21545-dospelost/