Akcie (Fejtón)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 312 slov
Počet zobrazení: 1 098
Tlačení: 108
Uložení: 113

Akcie (Fejtón)

Určite všetci to poznáte. V obchodoch obrovské tabule ktoré ukazujú niekoľko percentné akcie na rôzne výrobky. Takýmto spôsobom si obchodníci nalákajú do obchodov kopu ľudí. Myslím si, že aj ja aj vy k týmto ľuďom patríme.

U mňa to aj tak skončí väčšinou tak, že idem do obchodu len kvôli jednému akciovému tovaru a na koniec stojím pri pokladni s plným košíkom. Veď kým prejdem v hypermarkete od oddelenia ovocia a zeleniny k pokladniam napadne ma vždy veľa vecí čo treba kúpiť a cestou uvidím zase ďalších milión päťsto tabúľ s nápisom „akcia“.

Niekedy sa však u inteligentných obchodníkov stane chyba a na tabuli stojí : akciová cena 0,44 euro a dole, prečiarknutá cena neuveriteľných 0,44 euro. Nie všetci si to však všimnú a tak nakupujú tovar, len kvôli tomu že tam je napísané to magické slovíčko akcia.

Väčšinou sú však akcie v obchodoch naozaj výhodné. Veď kto by si to nechal ujsť, keď v každom obchode stojí napríklad kilo rajčín asi 2 eurá, ak nie viac. Zrazu keď sa v televíznej reklame, alebo na letáku sa objavia na obrázku krásne červené rajčiny bez jediného škrabanca a pod tým napísané „ šťavnaté rajčiny“ cena že euro 60 centov. No nekúp to. O kvalite týchto rajčín ma presvedčila aj moja vlastná skúsenosť.

Raz sa vyberiem do obchodu že reku idem si kúpiť paradajky na zeleninový šalát. Vstúpim do hypermarketu a vidím ľudí stáť okolo debničiek s akciovými rajčinami. Pomyslím si, hádam budú dobré, keď ich toľko ľudí berie. Odtrhnem si sáčok a idem naberať. Chytím paradajku do ruky a cítim aká je mäkká nie ? pozriem z druhej strany na rajčinu a zisťujem, že má už nejakú zelenkastú farbu. Položím ju naspäť do debničky a vezmem ďalšiu.

Troška postláčam či tiež nie je mäkká, no nečakane sa mi rozpadla v ruke a jej šťava ma poriadne ostriekala. A potom mi došlo, že prečo bolo v reklame napísané šťavnaté rajčiny. A tak s červeným fľakom na tričku i nohaviciach som prešla na druhú stranu hypermarketu kúpiť špeciálny prací prostriedok na škvrny, ako inak samozrejme, že v akcií.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Fejtón


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu