Môj životný sen (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.10.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 332 slov
Počet zobrazení: 3 042
Tlačení: 169
Uložení: 148

Môj životný sen

Často som rozmýšľal „Aký je môj životný sen? Čo chcem tak najviac? „ Niekto sníva o rodine, iný zasa o cestovaní alebo niekto o dobrom výsledku v nejakom športe ...Naše sny sa menia s pribúdajúcim vekom. Keď sme boli malý chceli sme sa stále len hrať, leňošiť a škola či zodpovednosť nehrali v našom živote nijakú rolu. Ale s pribúdajúcim vekom sa naše sny menili a zodpovednodnosť pribúdala.

Spomínam si ako som bol starší a starší naši mi hovorili keď som spravil nejakú hlúposť že „Chovaj sa na svoj vek, veď už nie si malé dieťa“. To som mohol mať tak do 15 okov. A teraz už budem mať 18 rokov. Zasa pribudne kopec nových vecí v mojom živote, zasa pribudne viac zodpovednosti . Teraz aký mam životný sen ? Asi taký že chcem dokončiť strednú školu , o výške moc nepremýšľam, skôr si nájsť dobrú prácu a určite raz plánujem založiť rodinu, mať pozemok a postavať si vlastný domček. Motivuje ma to že moji rodičia sú šťastne spolu už 20 rokov a mojej priateľky rodičia sú spolu 28 rokov čo je tiež krásne číslo a toto sa mi zdá v dnešnej urýchlenej a divnej dobe moc a moc vzácne.

Keď máte niekoho za koho by ste dali svoj vlastný život alebo spolu dáte život vaším deťom. Tak by som chcel kráčať v ich stopách. Som ich potomok a verím že ma správne vychovali. Pár snov sa mi už splnilo. Napríklad to že som dokončil základnú školu, dostal sa na strednú školu a našiel som si priateľku. Mam super rodinu, robím šport ktorý ma baví, mam super kamarátov aj spolužiakov, dobrú školu a pani triednu učiteľku a najlepšiu priateľku ktorú sa snažím robiť čo najšťastnejšou a plním aj jej taký malý životný sen a snažím sa jej byť oporou robiť ju šťastnou a byť pre ňu ten pravý a dobrý partner . Ale späť k tomu životnému snu...Mám ešte kopec malých snov, ale mať raz svoju vlastnú rodinu to je taký veľký sen do budúcnosti.

Proste každý ma svoj nejaký životný sen a keď si za ním pôjde tak ho dosiahne! Buď tu cestu bude mať, alebo si ju sám vytvorí.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#moj sen #moj zivotny sen #moj velky sen sloh


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.032 s.
Zavrieť reklamu