Taliansko moje milované....

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 20.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 405 slov
Počet zobrazení: 1 102
Tlačení: 111
Uložení: 113

Taliansko moje milované....

Taliansko je krajinou, ktorá vo mne pri jej spomenutí vyvoláva veľký rad tých najkrajších pocitov. Možno preto, že práve moja svadobná cesta viedla rovno do Talianska, možno preto, že zbožňujem ich excelentnú reč a dynamickú komunikáciu a možno som tam kdesi bola v minulom živote, aj keď moj výzor k tým typicky talianskym ani zďaleka nepatrí. :) Jednoducho je mi tam dobre a mám tendenciu sa tam aj v budúcnosti vracať a cítiť ten blahodarný pokoj ako balzam na moje deťmi „bičované“ unavené telo.

Prvýkrát sme s manželom nasmerovali do Bibione. Po prekročení hraníc tohto štátu som sa nadýchla tej najúžasnejšej vone- vone mora, oddychu a pokoja. Vtedy mi ešte bolo jedno kam idem, hlavne, že som tam so svojou milovanou polovičkou, dostatočne ďaleko od všetkých tých ľudí, ktorí mi niekedy vedia poriadne otráviť aj krásny slnečný deň.

Pricestovali sme do slušného trojpodlažného apartmánu, ktorému atmosféru pokoja dodáva celý rad píniových hájov, v ktorých sem tam zatrilkovali nejaké talianske vtáčiky. Počas nášho pobytu sme neodolali navštíviť Benátky a spoznať ich neopakovateľné čaro, ale taktiež aj mentalitu našich susedných bratov, ktorý boli s nami na tomto fakultatívnom výlete. Celú cestu, teda plavbu mini loďkou, ktorá musela zastať zakaždým, keď okolo nás prešla majestátna loď s vysmiatymi nemeckými turistami, nás zabávala staršia pani Kudláčková, ktorá sa nám neskor aj stratila, ale celý deň sme napokon úspešne ukončili príchodom do nášho apartmánu.

Naša ďalšia cesta viedla do Lido di Jesolla, do nádherného Hotela Bolivar, kde sme sa nevedeli nabažiť všakovakých ich domácich dobrot.

Do tretice to bola dovolenka v Rosolinna Mare, čo je v podstate malá, útulná dovolenková destinácia, len to more nám akosi v tom čase nehralo do karát. Vrátili sme sa poznačení na celý život. V tom okamihu sme si mysleli, že Taliansko sa pre nás vymaže natrvalo z mapy, no nestalo sa tak. Po približne dvojročnej odmlke sme navśtívili Lignano Sabbiadoro, ktoré podľa mojho vkusu je najideálnejšie ako dovolenková destinácia pre rodiny s malými deťmi- čiže v súcasnosti je to náš prípad. Tam nás oslovili nielen prekrásne, čisto udržiavané pláže ale aj stopercentná kvalita služieb pre stredne náročného klienta.

Oslovil nás tam pestrý nočný, teda pardón, my už máme deti, takže večerný život, čokoládoví predajcovia všakovakých „mačkažákov“, no ale aj to neodmysliteľne patrí k tejto atmosfére. Odvtedy sme boli v Lignane dvakrát a tento rok sa tam chystáme znova .Z tohto všetkého, čo som tu spomínala vyplýva jednoznačný záver a to, že Taliansko bolo, je a dúfam, že aj bude tou naozajstnou dovolenkovou krajinou, na ktorú nedopustím žiadnu negatívnu kritiku a budem sa tam rada vracať zas a zas...

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu