Skúšku dospelosti som neskúsila dospelo

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 20.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 594 slov
Počet zobrazení: 1 507
Tlačení: 101
Uložení: 98

Skúšku dospelosti som neskúsila dospelo

Asi to už bude putovný pohár našej rodiny-školské, študentské výsledky nadpriemerné. Neskôr iné záujmy, odkladanie kníh pod posteľ s úmyslom raz sa do toho pozrieť a ranné zdrhanie na kávičku, proste blicovanie.

Keď sa niekto v mojom okolí stresuje kvôli maturite poviem iba jedno-klídek ani ja som tam nebola len raz. Mňa chceli vidieť viackrát, nechceli ma len tak ledabolo odškrtnúť zo zoznamu. Výnimočných ľudí chcú stretnúť opäť...teraz to beriem s humorom. No popravde keď som stála pred komisiou a povedali mi, že som neprešla nebolo mi všetko jedno...ale vždy som si zachovala noblesu. Usmiala som sa ako keď stretnete nepriateľa a najradšej by ste si odpľuli, ale výchova vám to nedovolí....

Jednoducho začalo to tak, že som bola jednotkárka na strednej, neskôr vyznamenaná a v treťom ročníku som urputne bojovala za svoju lásku a k tomu som potrebné vedomosti a sedenie v škole nepotrebovala. Učiteľkám, teda hlavne dvom – ekonomika a účtovníctvo sa to teda vôbec nepáčilo, keď ma stretávali na námestí poobede s taškou na pleci i keď vedeli, že som tam nebola..to boli iné stresy poviem vám... Raz mi dokonca triedna v meste po škole povedala, aby som sa neukazovala aspoň pred spolužiakmi, že ich zbytočne dráždim a nech si vybavím odniekiaľ ospravedlnenku. Och jaj, bola to skvelá učňa, triedna, žena...

Prvá šupa boli praktické maturity, kde sme 4 hodiny mali ručne spracovávať príklady a potom 4 hodiny hádzať do pc...po cca 3,5 hod. mi pc zamrzol ako keby Mrázik naň dúchol a mňa skoro strelil cíp. Ani naj IT-čkar na školičke našej nevedel prísť tomuto prípadu na koreň a odvtedy viem, že techmika nie je môj kamarát. Ešteže iba elektronika mrzne pri mne :D ale praktické som dala.

A ja som stále v duchu dúfala, že sa ma na odborných predmetoch budú pýtať kde je najlepšia káva v meste, kde je najtichšie sedenie, kde najlacnejší čaj alebo najlepšia zašiváreň kde vás celý deň nikto neuvidí. No nestalo sa tak a na účtovníctve som troška pokrivkávala i keď prvoradá bola antipatia a už dopredu môj rozsudok-nechceli ma za vymeškané hodiny pustiť ani k maturite. No ale čo ja, kaviarenský a komunikatívny typ by som si s riaditeľom školy nevydebatovala??? Tak ma pustil, pokvákali sme uňho aj tri-krát o živote, láskach, učení, že to nemám až tak zanedbávať a že ma je škoda. Veď som preňho inteligentný študent.

Napriek odobreniu riaditeľa ma tie dve strigy dali pod gilotínu. Čiže som to nedala ako som písala. Všetci išli oslavovať len ja domov a mame pravdu. Tá s iskričkami v očiach, že ha čo srandujeeeš??? No ale keď som sa nesmiala ani po 5 minútach uverila, ako uverili iní..

Dva mesiace keď každý si užíva tzv. posledné prázky, chlastačky a flákanie. Ja som si odflákala popredu, tož aby som sa nezbláznila som si našla brigádu a učila som sa – akože.

Keď som so spolužiačkou a mojou prvou najlepšou spoluflákačkou išla na opravné, ráno nám privítali profesorky, že nech sa nebojíme, že to dáme. Zavolali nás si spolu zapáliť cigaretku a oficiálne nás zavolali do miestnosti.

Nechcem už špekulovať alebo vymýšľať- ale vytiahla som si tú istú otázku, povedala som to čo v máji a učka sa zubila ako dojnica Milka aká krásna odpoveď a že to mohlo byť troška lepšie že by mi aj jednotku dala. Ako ja hovorím, Pánboh zaplať za tú dvojku. Povedala som to čo predtým, ale neriešila som to, išli sme sa priamo odtiaľ poteguilovať a poplakať aj trocha.

V podstate rovnaké pokračovanie príbehu urobil môj bratranec za 3 roky po mne. Nech je sranda teda v rodine. Paradoxne polovica ženského plemena v našej rodine, učiteľky na stredných školách. Vidíte ako sme sa my pre Vás ostatných obetovali? Neurobili pre Vaše dobro maturitu? Nech si učky zvykajú aj na toto?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu