Nie je človek ako človek (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.01.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 186 slov
Počet zobrazení: 1 724
Tlačení: 107
Uložení: 123

Nie je človek ako človek (Úvaha)

Bol deň, v ktorý sa každý z nás narodil ako človek. Raz príde deň, kedy každý bude chcieť umrieť ako Človek. Je tu však rozdiel. Ale aký?

My ľudia máme jedinečný dar, možnosť rozhodovať sa. Dostali sme oči, ktorými vidíme alebo by sme vidieť mali to, čo nám svet ponúka. No predsa v dnešnej dobe je ľahšie byť človekom slepým. Byť takým, ktorý sa tvári, že nevidí to zlé okolo neho. Pozerať sa a ,,nevidieť.“ Vlastnosť možno mnohých z nás. Je to však správne? Odvracať zrak od toho, kde by mal byť najviac obrátený.

Tam, kde kedysi bola láska, tolerancia, porozumenie a ľudskosť, je teraz len sebectvo a vidina peňazí. Človek sa stáva nástrojom samého seba. Hubí svoj vlastný druh aby pozdvihol sám seba. Ako povedal Karel Čapek: ,, Človek by sa nemal stať na technike závislý, aj keď to už väčšina z nás je. Ak zabudneme na to, čomu sa hovorí ľudské srdce a ľudské city, môžeme sa stať otrokmi svojich vlastných výtvorov.“

Nezabúdajme na to, že Človekom budeme iba vtedy, keď sa otvorí naše srdce a namiesto sebectva budeme v sebe viac lásky a dobrosrdečnosti pre ľudí okolo nás.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#sebectvo úvaha


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu