Sloboda (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 20.01.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 258 slov
Počet zobrazení: 3 443
Tlačení: 164
Uložení: 154

Sloboda (Úvaha) 

Sloboda také jednoduché a pritom krásne slovo. Slovo zložené zo začiatočných písmen dobrých, šľachetných a chrabrých slov. Slovo, ktoré skryto pripomína občanovi, aký by mal byť, aby prispel k budovaniu krásnej demokratickej krajiny. Pretože tak ako oceán poskytuje útočište rôznym rybám, tak demokratický štát poskytuje útočište rôznym ľuďom. A len slobodný človek je skutočne šťastný človek.

„S“ symbolizuje srdce. To musí mať každý, kto bojuje za dobrú vec. Preto máme byť súdržní a byť sa za národ, nie za jednotlivcov.

„L“, začiatočné písmenko slova láska, ktorú musíme prejaviť k svojmu rodnému kraju. Musíme byť lojálny k svojej zemi, aby bola pre každého legendou, aby sme mali na ňu krásne spomienky, aby sme snívali o našej slobodnej krajine.

„O“ ako obrana. Obraňovať má každý všetko, čo má pre neho zmysel. Musíme sa vzpierať a byť odporcami ostatným národom, ktoré by nás chceli pretvoriť. Preto dávame štátu veľké obety.

„B“ ako boj, boj za Tatry, rodnú lipu. Nesmieme sa správať ako Benjamín v úzadí, ale máme byť silní, aj keď to častokrát prináša bolesť.

 „O“. Toto znamená odvahu ako orol a otvorenosť celému svetu. Odvahu bojovať za dávne ideály, národnú hrdosť a schopnosť prijať a akceptovať aj iné národy.

 „D“ predstavuje dravca. Aj my musíme byť draví a ísť si za svojimi cieľmi, ak chceme uspieť v dnešnom svete. Nesmieme prijať každú pomoc, lebo každá minca má dve strany. Za každou sa môže skrývať danajský dar. Bojujeme predsa za demokraciu!

„A“ ako aktivita. Musíme sa biť za lepšiu budúcnosť do posledného dychu tak ako Achilles a musíme sa snažiť odstrániť achillovu pätu, aby nás nikto nepremohol a nepreľstil. Nikdy nesmieme povedať v boji za slobodu ÁMEN. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#sloboda slova


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu