Čo je to priateľstvo a kto je to priateľ (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: katyp (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 21.01.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 216 slov
Počet zobrazení: 5 396
Tlačení: 196
Uložení: 208

Čo je to priateľstvo a kto je to priateľ (Úvaha)

Mnohí z nás si už neraz položili tieto otázky a myslím, že poznáme na ne odpoveď. Nejeden z nás by na otázku, kto je priateľ odpovedal: „Priateľ je človek, ktorý vždy stojí pri mne, ktorý má ma rád a na ktorého sa môžem spoľahnúť.“

Stručná, ale výstižná odpoveď. A priateľstvo? Je to vzťah, ktorý znamená pre obidvoch ľudí to, keď môžu tomu druhému povedať úplne všetko, keď majú k sebe dôveru. Práve dôvera je základnou podmienkou skutočného priateľstva. Ďalšou nemenej dôležitou podmienkou, aby priateľstvo mohlo fungovať, je úprimnosť. Ak si dvaja ľudia nedôverujú a nie sú k sebe úprimní, je to len prázdny vzťah plný falošnosti a zrád. No ak je vzťah založený na dôvere a úprimnosti, a keď v ňom nechýba vzájomná úcta, môžeme hovoriť o skutočnom priateľstve.

Žiaľ takéto priateľstvo je v dnešnej dobe zriedkavé. Ľudia si čoraz menej všímajú svoje okolie a neuvedomujú si skutočné hodnoty. Myslia len na slávu a peniaze. A tak vznikajú falošné „priateľstvá“. Jeden sa snaží obohatiť na úkor toho druhého. A preto, ak sa chceme vyhnúť falošným priateľom, najskôr ich musíme rozoznať od tých úprimných, ktorí to s nami myslia dobre. A na to nestačí mať otvorené len oči, ale je potrebné, aby bolo otvorené aj srdce!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Priateľ úvaha #priateľstvo (úvaha)


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu