Moja dedina (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ammy07 (21)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.03.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 354 slov
Počet zobrazení: 7 461
Tlačení: 338
Uložení: 294

Moja dedina (Umelecký opis)

Miesto kde som sa narodila, miesto kde sa stále vraciam, miesto ktoré nazývam domovom. Toto miesto je tiché, pokojné, každý sa s každým pozná. Áno, mojím domovom je dedina. Jej ľubozvučný názov je Čierny Balog.

Táto krásna a pôvabná dedinka sa nachádza v srdci Veporských vrchov. Celá dedinka sa nachádza v objatí nádherných hôr. Keď som bola mladšia pripomínala mi svojou panorámou dlhú rieku, pretože má 13 nádherných rozľahlých častí. Život tu sa podobá životu v raji. Mám tu všetko čo, k životu potrebujem – rodina a priatelia. Slovami sa ani nedá opísať, čo všetko sa tu nachádza. Človek sem musí zavítať aby spoznal čaro a krásy našej dediny.

Každé ráno ma budí slniečko, svojimi lúčmi ma šteklí po tvári a dáva mi znamenie, že je čas vstávať. Veru, že sa tu oplatí vstávať skôr. Prečo? Keď sledujete tie nádhery z poza okna, máte chuť vyskočiť z postele ako malý vtáčik z hniezda, keď sa učí lietať. Ranná hmla obklopuje každý nižšie položený domček, v diaľke počuť len pár áut. Neďaleko môjho domu sa nachádzajú rozľahlé polia. Pohľad na ne v zime mi vždy vyplní prázdno na duši. V diaľke vidno zasnežené stromy, ktoré sa ohýbajú pod ťažkými kopcami snehu. Kúsok nad mojím domom sa nachádza malý kopec, z ktorého vidno pôvabné Nízke Tatry. V zime sa na ne neviem vynadívať.

Moja dedina je najkrajšia v lete. Ranné prebúdzanie pri nádherných zvukoch prírody je to najkrajšie čo môžete počuť. Najradšej chodím do lesa pretože ponúka svoju krásu nonstop. Ja osobne mám rada večernú atmosféru lesa, lebo vždy vidím ako pomaly zapadá slnko a prenecháva svoje miesto mesiacu. Celá dedina podľahne nočnej atmosfére, lampy sa rozsvietia ich lúče padajú na domčeky. 

Toto je môj skromný domov a ja som rada, že v ňom žijem. Vždy si budem uchovávať v duši obraz môjho domova, miesta kde sa môžem vždy vrátiť. Nevedela by som si predstaviť krajšie miesto pre mňa a moju rodinu, prežila som tu najkrajšie detstvo v kruhu mojej rodiny a priateľov. V mojej mysli sa nachádzajú nezabudnuteľné zážitky prežité v tomto očarujúcom kúsku sveta, ktorý pre mňa znamená stred vesmíru.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#umelecky opis moja dedina #umelecky opis moja dedina anglicky #moja dedina #umelecky opis rodine


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu