Skutočné priateľstvo (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 303 slov
Počet zobrazení: 3 691
Tlačení: 218
Uložení: 128

Skutočné priateľstvo (Úvaha)

Čo je to priateľstvo? Už ste si niekedy položili túto otázku? Asi každý by chcel skutočné priateľstvo. Je to najprirodzenejšia túžba každého z nás. Priateľstvo môže byť doživotné, ale aj krátkodobé.

Krátkodobý priateľ je ten, ktorý do života príde a o nejaký čas zase odíde. Po nejakom čase aj zabudneme, ako sa volal, alebo kedy a kde sme ho stretli. Skutočný priateľ je človek , ktorý nás sprevádza skoro celý život. Je to priateľ, ktorý stojí pri nás v dobrých aj zlých časoch, ktorý povzbudí , ale povie aj nepríjemnú pravdu. Je pre nás hodnotnejší ako všetko bohatstvo na svete. Na priateľstvo netreba čakať, ale treba oň bojovať.

Dobré priateľstvo treba budovať na spoločných hodnotách. Za priateľa môžeme mať aj niekoho, kto má úplne iné koníčky. Tí praví priatelia by si mali hovoriť pravdu, aj keď sa hovorí veľmi ťažko. Pravda však môže zachrániť pravé priateľstvo. Priatelia sú rodina, ktorú si vyberáme sami. Pomáhajú nám získať sebadôveru a dávajú nám odvahu ísť do vecí, ktorých sa bojíme. Keď sa priatelia pohádajú, nemali by hneď zahadzovať svoje priateľstvo. Práve naopak, mali by zaň bojovať a nevzdať sa ho. Priateľstvo má byť úprimné.

Mám veľa dobrých kamarátov, ale najlepšieho mám Jakuba. S Jakubom som kamarát od škôlky a často sa stretávame. Máme veľa spoločných zážitkov, najmä z rybačiek. Veľa sa rozprávame, vieme jeden druhého vypočuť a poradiť. Vieme sa aj pohádať, ale si aj odpustiť a ísť ďalej. Je to skutočný priateľ. Jeden z najkrajších zážitkov, ktorý som zažil so svojimi priateľmi, bol lyžiarsky výcvik. Bolo tam super kvôli tomu, že som tam bol s tými najlepšími ľuďmi, ktorých poznám. Aby som si udržal kamarátstva, budem k priateľom pozorný a uprimný. So svojimi priateľmi trávim čas tak, že chodíme spolu von, alebo sa hráme počítačové hry.

Som rád za všetkých priateľov, ktorých mám. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Priateľstvo úvaha


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu